Marile lanțuri de magazine din Germania au început să vândă îmbrăcăminte second-hand
În România, hainele second-hand nu au o reputaţie prea bună. În Germania, însă, mai multe lanţuri de magazine, unele de lux, au început să se orienteze şi către această piaţă.
Pun la dispoziţia clienţilor şi obiecte vestimentare la mâna a doua. Preţurile sunt, bineînţeles, reduse substanțial.
Un magazin de haine din oraşul Hamburg comercializa, până de curând, doar îmbrăcăminte nouă. Acum, aici a apărut şi un raion cu haine la mâna a doua.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
La secţiunea dedicată hainelor second-hand sunt peste 300 de articole.
Lilian Brauwers, reprezentantul magazinului:
"Sunt articole foarte diferite, de toate felurile, diverse obiecte de îmbrăcăminte la ofertă, de la tricouri la blugi şi la jachete. Sunt şi mărci diferite, de la branduri ieftine la designeri celebri".
Decizia de a vinde haine second-hand îi surprinde pe mulţi, dar marile lanţuri de magazine au motive întemeiate.
Shyda Valizade-Funder, expert în marketing: "Piaţa second-hand e estimată undeva la peste 64 de miliarde de dolari la nivel global, iar lanţurile de magazine clasice vor să participe, vor să investească în această piaţă".
Într-un alt magazin sunt scoase la vânzare produse de lux, tot second-hand. O geantă, de exemplu, costă 500 de euro, chiar dacă nu e la primul proprietar.
Dominique Lang, Breuninger Karlsruhe: "Partenerul cu care lucrăm procură aceste bunuri în Hamburg, acolo unde este un magazin Vite en Vogue, dar şi online. Clienţii pot să trimită obiectele prin curier".
Fiecare lanţ de retail lucrează cu un magazin second-hand, care se ocupă de trierea hainelor. Iar clienţii sunt mulţumiţi de chilipiruri.
Julia Freistedt, reporter RTL: "Aceşti blugi de firmă costă 100 de euro în mod normal. Aici sunt 30 de euro, iar tricoul îl pot cumpăra cu 11,90 de euro".
Cei cărora nu le place să meargă prin magazine au ocazia să cumpere haine la mâna a doua şi online.