Marea Britanie trebuie să reducă consumul de carne cu 30% pentru a evita problemele climatice
Singura modalitate de a avea o utilizare durabilă a terenurilor în Marea Britanie și de a evita defalcarea ecologică este reducerea considerabilă a consumului de carne și lactate, potrivit guvernului britanic, scrie The Guardian.
Henry Dimbleby, antreprenor și proprietar a unui lanț de restaurante a declarat pentru The Guardian că, deși a cere oamenilor să mănânce mai puțină carne ar fi toxic din punct de vedere politic, ar fi singura modalitate de a îndeplini obiectivele țării în materie de climă și biodiversitate.
„Este inefficient să folosim pământul pentru cultivarea culturilor, pentru a hrăni o rumegătoare, un porc sau un pui, care apoi, pe parcursul ciclului său de viață, se transformă într-o cantitate foarte mică de proteine pe care o mâncăm”, a spus Henry Dimbleby.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În prezent, 85% din terenurile agricole din Anglia sunt folosite pentru pășune. Dimbleby, co-fondatorul lanțului de restaurante Leon și o voce respectată în cercurile conservatoare, consideră că este necesară o reducere a consumului de carne cu 30% în 10 ani pentru ca terenurile să fie utilizate în mod sustenabul în Anglia. Alții merg mult mai departe: Greenpeace, de exemplu, spune că trebuie să ne reducem consumul de carne cu 70%.
„Dacă eșuăm în acest sens”, a spus Dimbleby, „nu vom reuși să ne îndeplinim obiectivele privind biodiversitatea sau clima în această țară. Avem, de asemenea, o oportunitate uriașă de a deveni lideri de gândire la nivel mondial și de a arăta că acest lucru se poate face, că putem cultiva în mod durabil și sustenabil”.