VIDEO. Manifestaţii violente în Slovenia, împotriva măsurilor anti-coronavirus

Ultima actualizare: 06-11-2020 10:03
Protest în Slovenia

O manifestaţie împotriva măsurilor de izolare anti-coronavirus în Slovenia a escaladat în ciocniri violente joi seară la Ljubljana, după ce poliţia a intervenit pentru a dispersa mulţimea cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, relatează France Presse.

Câteva sute de persoane s-au adunat în faţa clădirii Parlamentului şi unele i-au atacat pe poliţiştii care le avertizau că încalcă prevederile luate pentru combaterea pandemiei.

Unii manifestanţi au aruncat cu sticle, pietre şi petarde în poliţiştii care au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

În timpul ciocnirilor care au durat mai mult de două ore într-o parte din centrul oraşului, cel puţin trei persoane au fost rănite, potrivit canalului de televiziune privat POP TV.

Şeful poliţiei capitalei, Stanislav Vrecar, a declarat reporterilor că "în jur de zece poliţişti" au fost uşor răniţi, majoritatea de pietrele aruncate.

"La ora 19.00, poliţia a restabilit ordinea la Ljubljana", a spus el, adăugând că zece manifestanţi au fost arestaţi.

Slovenia a fost relativ scutită de primul val al pandemiei, dar în faţa creşterii recente a cazurilor (41.000 în total la o populaţie de două milioane de locuitori), guvernul a decretat luna trecută "lockdown", restricţii de circulaţie, închiderea şcolilor şi a magazinelor neesenţiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO