Manifestatie masiva antiregim in Siria: 250.000 de oameni au iesit in strada. Cel putin 45 de morti

Dată publicare: 02-06-2012 07:24
Dată actualizare: 23-08-2012 19:06


Manifestatii Siria

Peste 250.000 de sirieni au manifestat vineri impotriva regimului si au condamnat masacrul de la Hula, in mai multe orase ale Siriei, unde fortele guvernamentale ai deschis focul pentru a dispersa protestatarii, conform unui ONG sirian, relateaza AFP.

Violentele s-au soldat cu cel putin 45 de morti pe tot teritoriul sirian, dintre care 33 de civili si 12 militari, conform unui ultim bilant al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Armata Siriana Libera (ASL) si-a anuntat intentia de a-si relua "operatiunile defensive" dupa expirarea, la 9.00 GMT (12.00, ora Romaniei), a ultimatului lansat regimului pentru ca acesta sa inceteze violentele, considerand ca planul Annan a esuat.

Desi a fost dislocat un numar mare de forte de securitate, peste 250.000 de sirieni au manifestat impotriva regimului si pentru a condamna masacrul din Hula, de pe 25 mai, atunci cand au murit 108 persoane, dintre care 49 de copii. Fortele de ordine au deschis focul pentru a dispersa protestatarii, ucigand chiar doi dintre acestia in Alep.

"Armata a deschis focul pentru a dispersa multimeea in Damasc, Deraa si Alep", acolo unde doi manifestanti au fost ucisi, conform declaratiilor ONG-ului cu sediul in Marea Britanie.

Raspunzand la un apel al opozantilor, ei au manifestat in Damasc, Deraa (sud), Homs si Hama (centru), Alep (nord), Deir Ezzor (est) si Hassake (nord-est), potrivit ONG-ului.

In Damasc, se putea citi pe un afis al protestatarilor: "Arabilor, vrem mai mult decat expulzarea ambasadorilor (Siriei), cerem si expulzarea ambasadorilor Chinei si Rusiei".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO