Bulgarii se tem ca dupa ce au interzis fumatul in spatiile publice, turistii vor prefera Romania

Dată publicare: 01-06-2012 20:57
Dată actualizare: 19-10-2012 15:07


Daca aveti bilete la bulgari pentru aceasta vara, atunci este bine sa stiti ca de astazi, vecinii de la sud de Dunare interzic fumatul in spatiile publice inchise. Legea va fi aplicata inclusiv in hotelurile si restaurantele de pe litoral.

Este si motivul pentru care cei din domeniu se gandesc cu groaza ca masura le va goni turistii, iar asta le-ar putea aduce pierderi de pana la 150 de milioane de euro pe an.

Masura se aplica deja de la miezul noptii si este cat se poate de stricta. Bulgarii nu au voie sa isi aprinda tigara in locurile de munca, restaurante, baruri, mijloace de transport in comun, cinematografe, teatre si hoteluri.

Tigarile vor ramane neaprinse si in apropierea spatiilor de joaca ale copiilor sau in locurile publice de agrement. Pe aeroporturi, in schimb, vor exista cabine speciale.

In fata atator reguli hotelierii sunt usor disperati.

Oricum, legea a intrat in vigoare cu un an mai tarziu fata de planul initial. Bulgarii se temeau inca de pe-atunci ca turistii care tin mortis sa fumeze unde si cand vor, fara sa se teama ca vor fi amendati, se vor reorienta catre tara noastra.

Autoritatile bulgare au adoptat legea sperand ca vor mai tempera apetitul cetatentilor pentru tutun. Aproape 40% dintre bulgari sunt fumatori, iar o treime din femei nu renunta la tigara nici atunci cand sunt insarcinate

Tags: bulgaria, fumat, turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO