"Mama, sunt bine, dar nu pot sa vorbesc". Mesajul unui tanar luat ostatic in cafeneaua groazei din Sydney

Ultima actualizare: 18-12-2014 07:05
cover

Mama unui tanar aflat printre zecile de ostatici ale unui barbat inarmat intr-o cafenea din centrul orasului Sydney a povestit presei australiene mesajele pe care le-a primit de la fiul ei, rellateaza Daily Mail.

"Mama, sunt in cafeneaua Lindt Chocolate" a fost primul mesaj trimis de barbat, urmat de "Sunt bine, dar nu pot sa vorbesc". Femeia a povestit unui post de radio local ca este disperata pentru ca nu mai stie nimic de baiatul ei in afara acestor mesaje.

Unul dintre prezentatorii postului de radio 2GB a vorbit la telefon cu un alt ostatic, aflat in interiorul cafenelei. "Unora li s-a facut rau in interior. O persoana are nevoie de ingrijiri medicale" a povestit jurnalistul.

Acesta a relatat ca atacatorul a incercat sa ia legatura prin presa cu politia. Ar fi cerut un steag al Statului Islamic si o intalnire cu premierul australian Tony Abbott. Cerintele sale ar fi fost postate pe Facebook de catre una dintre ostatice care a implorat autoritatile sa le aprobe pentru ca o parte dintre ostatici sa fie eliberati, relateaza dailymail.co.uk

Cinci persoane au iesit in fuga din cafeneaua din Sydney in care un barbat inarmat tinea luni mai multi ostatici si in care a fost desfasurat un steag islamic.

Initial, trei persoane au iesit din cafeneaua Lindt Chocolate Cafe in care a inceput, in urma cu peste sase ore, luarea de ostatici, in Martin Place, o piata pietonala situata in centrul de afaceri din Sydney, a anuntat politia.La putin timp dupa aceea, doua femei au iesit in fuga din cladre, anunta un jurnalist AFP.

Imediat nu se stia daca ostaticii au fost eliberati de catre rapitor sau daca au reusit sa scape."Primul lucru pe care-l vom face este sa verificam daca sunt bine", a declarat Catherine Burn, adjuncta sefului politiei din New South Wales.  "Vom coopera cu aceste persoane pentru a obtine mai multe informatii. Nu avem nicio informatie care sa sugereze ca cinvea a fost ranit in acest stadiu", a adaugat ea.

Politia nu stie exact cate persoane sunt tinute ostatce, dar numarul lor este mai mic de 30. Negociatorii politiei "sunt in contact" cu autorul luarii de ostatici, dar nu stiu care sunt motivatiile acestuia, a mai declarat Burn. Zeci de politisti inarmati incercuiau Lindt Chocolate Cafe, unde se desfasoara luarea de ostatici.

Imagini de televiziune aratau un steag negru cu o inscriptie in araba, tinut de catre ostatci intr-o fereastra a cladirii. Se pare ca este vorba despre shahada sau crezul musulman: "Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este profestul sau".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO