Malaysia refuza sa predea Coreei de Nord trupul neinsufletit al fratelui lui Kim Jong-un. Cum a fost surprins dictatorul

Dată publicare: 17-02-2017 08:55
Dată actualizare: 20-02-2017 06:55


Kim Jong-un - Agerpres

Malayisia nu va preda Coreii de Nord cadavrul fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, asasinat la inceputul saptamanii, atat timp cat familia nu a furnizat mostre ADN, a informat vineri politia malaeziana, potrivit AFP.

"Pana in prezent, niciun membru al familiei sau apropiat nu a venit sa identifice ori sa reclame corpul. Avem nevoie de mostre ADN de la un membru al familiei pentru a stabili profilul persoanei decedate", a declarat un responsabil al politiei, Abdul Samah Mat, conform Agerpres.

"Coreea de Nord a adresat o cerere pentru restituirea corpului, dar inainte de a-l preda avem nevoie sa identificam corpul", a subliniat acest responsabil.

Vicepremierul malaezian Ahmad Zahid Hamidi a confirmat joi ca barbatul asasinat luni la aeroportul international din Kuala Lumpur era Kim Jong-Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-Un, referindu-se la pasapoarte aflate in posesia victimei.

Ahmad Zahid Hamidi a mai spus ca Malaysia este pregatita sa raspunda favorabil cererii Phenianului, odata ce investigatiile vor fi incheiat.

Intre timp, Kim Jong-un a fost fotografia la ceremonia de aniversare a 75 de ani de la nasterea fostului lider Kim Jong-il. Kim Jong-un a fost prezent, insa pe fata lui nu se citea prea multa bucurie. Aceasta este prima lui aparitie publica de la moartea fratelui sau, despre care presa straina scrie ca ar fi fost ordonata chiar de catre regimul de la Phenian.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO