Mai mulţi români, inclusiv copii, au fost prinşi pe Insula Creta, devastată de inundații ”de proporții biblice"
Mai mulţi români inclusiv copii de şcoală generală au fost prinşi pe Insula Creta, devastată de inundații. Oamenii s-au speriat de moarte.
De altfel autoritățileau descris situația drept un "dezastru de proporții biblice" care a luat pe toată lumea prin surprindere. Un bărbat şi o femeie au murit înecaţi, iar alte câteva persoane sunt date, dispărute.
Un torent violent a înghițit o străduță din stațiunea Agia Pelagia (Aghia Pelaghia), în nordul insulei Creta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Apa învolburată depășea cu mult nivelul ferestrelor magazinelor de la parter, era până aproape de tavan. A năvălit cu viteză și a luat pe sus mașinile de parcă ar fi fost de carton şi le-a dus direct în mare.
Când apele s-au retras, în urmă a rămas un peisaj înfricoșător - mașini azvârlite de forța puhoaielor pe garduri sau terase și mormane de bolovani și resturi.
De teamă că situația s-ar putea agrava, un turist român aflat în Agia Pelagia pentru aniversarea unei prietene a plecat chiar în timpul furtunii. Acum este în Heraklion.
Ilie Tritoiu, Turist: ”Au fost valuri chiar și de doi metri, ajungeau la nivelul balconului. Într-o jumătate de oră, o oră, totul s-a transformat într-o calamitate. Eram la 50 de metri de plajă și totul s-a dus în mare. Și mașini, și lemne, și pietre, tot ce a luat viitura în cale. Chiar când ne pregăteam să plecăm chiar în fața noastră era o ambulanță care ridică o persoană decedată”.
Două profesoare și patru elevi de clasa a opta, de la Școala Generală 13 din Timișoara, care erau în Creta prin programul Erasmus au ajuns acasă cu o zi întârziere, din cauza potopului. Drumul spre aeroport a fost blocat de ape. Patru kilometri au mers pe jos.
Sara Maria Fârzat, Profesoară: ”Se vedeau zidurile distruse, pereții picați, iar în aeroport terminalul a fost afectat și am văzut și niște bucăți din tavan căzute. A fost plin aeroportul, toată lumea era pe jos, nu aveai pe unde să treci. Toate zborurile anulate, o întârziere cred că de cinci, șase ore”.
Copiii și cele două profesoare au ajuns la Timișoara abia duminică, la trei dimineața.