Mai mulți morți, după ce două avioane s-au ciocnit în aer deasupra unui lac din SUA

Dată publicare: 06-07-2020 08:14
Dată actualizare: 06-07-2020 08:32
Sursa: Daily Mail


Mai mulți morți, după ce două avioane s-au ciocnit în aer, în statul american Idaho

Două persoane au murit și alte șase sunt date dispărute, după ce două avioane s-au ciocnit duminică deasupra lacului Coeur d´Alene din Idaho.

 

Biroul șerifului din zona Kootenai a confirmat că două victime au fost descoperite moarte, în timp ce autoritățile caută în lac celelalte victime, scrie Daily Mail.

Cei doi morți au fost recuperați înainte ca resturile avioanelor să se scufunde, în urma accidentului despre care autoritățile spun că nu are supraviețuitori.

Identitatea persoanelor nu a fost încă stabilită.

Martorii spun că au văzut cele două avioane cum s-au ciocnit în aer, după care s-au prăbușit în lac.

Biroul șerifului spune că ambele avioane au fost reperate prin sonar la 127 de metri adâncime, dar echipa de scafandri a autorităților nu este echipată pentru a interveni la această adâncime, astfel încât se așteaptă o echipă specializată în așa ceva.

 

Zburau cu viteză mare

 

Un purtător de cuvânt al Administrației Aviației Federale a declarat pentru CNN că un avion implicat în accident a fost un Cessna 206, dar nu se știe încă nimic despre al doilea aparat de zbor.

Martorul John Cowles a spus că se afla pe lac cu familia sa în momentul accidentului și a văzut ceea ce părea a fi o „explozie a motorului” pe un hidroavion care nu zbura la o înălțime mai mare de 200 de metri.

Patrick Pearce, un alt martor, era cu jet-ski-ul pe doc când a observat două avioane cu un motor care zburau unul către celălalt, la 800- 900 de metri deasupra apei.

Pearce, care este pilot, a spus că, pe baza sunetului motorului, avioanele mergeau la viteze destul de mari.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor va prelua ancheta în zilele următoare.

 

Sursa: Daily Mail, Cristian Anton


VIDEO PROTVPLUS.RO