Mai mulți iranieni arestați pentru că făceau farse în Teheran. Într-una, aruncau cu felii de tort în trecători

Ultima actualizare: 26-01-2022 16:17
Mai mulți iranieni arestați pentru că făceau farse în Teheran. Într-una, aruncau cu felii de tort în trecători
Getty

Poliţia iraniană a reţinut la Teheran mai mulţi autori de farse cu camera ascunsă, pe care îi acuză că au provocat panică pe străzi când au realizat aceste filmuleţe, a relatat miercuri presa locală, conform AFP.

 

Potrivit ziarului Hamchahri, o publicaţie a primăriei din Teheran, unii dintre autorii acestor farse au realizat cu camera ascunsă filmuleţe în care apar persoane care se prefac că se sinucid sau comit crime într-un taxi.

"Am arestat 17 persoane care au comis acte ilegale", a declarat şeful poliţiei din Teheran, generalul Hossein Rahimi, citat de cotidianul Iran.

Potrivit acestuia, aceste "persoane se joacă cu nervii şi cu siguranţa oamenilor, filmând cu camere ascunse pe străzile capitalei farse înfricoşătoare".

"Cu cameră ascunsă" este numele dat unui gen de emisiuni TV umoristice în care o echipă de filmare îi pune pe oamenii în situaţii neverosimile, făcându-i să creadă că este vorba de ceva real.

Poliția i-a acuzat că ”răspândesc panica în rândul cetățenilor”

Unul dintre cei reţinuţi a povestit că a realizat un filmuleţ în care a aruncat cu tort în feţele călătorilor pe scările metroului.

"Am vrut să înveselesc oamenii şi să îmi cresc numărul de urmăritori pe pagina mea de Instagram", a declarat autorul filmuleţului pentru publicaţia Shahab.

Cu toate acestea, şeful direcţiei pentru securitate cibernetică din cadrul poliţiei din Teheran nu a apreciat nici umorul şi nici farsele cu camera ascunsă şi i-a acuzat pe autori că "răspândesc panica în rândul cetăţenilor".

"Cei 17 arestaţi aveau cu toţii studii superioare şi lucrau în companii de renume", a adăugat colonelul Davoud Moazzami.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO