Bulgaria nu vrea trupe americane pe teritoriul său, dar este gata să accepte forțe din Franța (surse)

Ultima actualizare: 26-01-2022 15:11
bulgaria steag
Shutterstock

Bulgaria nu vrea trupe americane pe teritoriul său, dar este gata să accepte forțe din Franța, conform unei surse diplomatice de la Bruxelles, care a făcut declarația pentru Radio Bulgaria, citat de Novinite.

Decizia oficială ar putea fi luată la mijlocul lunii februarie, în preajma unei întâlniri a miniștrilor apărării din NATO.

Sursa Radio Bulgaria relatează că Rusia a desfășurat 140.000 de militari la granița cu Ucraina și își mută navele din Marea Mediterană în Marea Neagră și ar putea să-și dubleze forțele extrem de rapid.

Marți, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că are în vedere trimiterea de trupe pe flancul de sud-est al Alianței, dar a spus că o decizie nu a fost încă luată și că va fi luată după o evaluare a situației.

În același timp, el a confirmat că Spania va trimite nave pentru a se alătura forțelor navale ale Alianței și e posibil să trimită și avioane de luptă.

Despre declarațiile șefului NATO privitoare la o posibilă creştere a prezenţei militare pe flancul estic, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că nici nu le ia în considerare. 

″Știți, nu am luat în considerare declarațiile lui de mult timp. În opinia mea, el a pierdut deja contactul cu realitatea”, a spus Lavrov, citat de TASS.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO