Mai mulți deținuți au spart software-ul unui penitenciar pentru a-și cumpăra muzică și jocuri
Deținuții din statul Idaho au spart software-ul penitenciarelor, reușind să fure credite de peste 225.000 de dolari, pe care i-au transferat în conturile persoanle pentru a-și putea cumpăra muzică și jocuri pentru tablete și telefoane.
Cincizeci de prizonieri și-au creditat conturile cu mai mult de 1.000 de dolari fiecare, în timp ce un alt deținut a mai apucat să-și transfere doar 9.90 de dolari.
Un purtător de cuvânt al unei închisori din statul american a declarat că "acest comportament necorespunzător nu a afectat bugetul public și niciun contribuabil nu a avut de suferit de pe urma atacului cibernetic".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Deținuții au reușit să spargă sistemul JPay, care le permite accesul la dispozitive portabile prin care pot transfera bani, descărca muzică și jocuri și pot comunica cu membrii familiei.
Într-o declarație către Associated Press (AP), purtătorul de cuvânt al JPay, Jade Trombetta, a declarat că compania "se mândrește să ofere servicii care permit persoanelor încarcerate să comunice cu prietenii și familia, să acceseze programele educaționale și să se bucure de opțiuni de divertisment pozitive care ajută la prevenirea problemelor comportamentale" .
"În timp ce marea majoritate a persoanelor utilizează tehnologia noastră securizată în mod corespunzător, continuăm să ne îmbunătățim produsele pentru a preveni orice încercare de utilizare greșită".
Mark Molzen, purtătorul de cuvânt al furnizorului de servicii de internet CenturyLink, care susține JPay, a declarat că vulnerabilitatea software-ului a fost rezolvată, dar a refuzat să explice cum au avut loc transferurile.
JPay a recuperat până acum credite de peste 65.000 de dolari de a făptași.
Deținuții care au pus la cale acest atac nu vor mai putea să descarce muzică și jocuri până când nu vor înapoia companiei JPay toate sumele furate. De asemenea, aceștia își vor pierde anumite privilegii și vor fi reclasificați la un nivel de risc de securitate mai ridicat.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!