Din Parlament, la pușcărie. Fostul senator Dan Șova este protejat de restul deținuților


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Iulie 2018 10:06
Categorie: Stiri Justitie
Penitenciar

Surse din Administrația Penitenciarelor, citate de News.ro, au declarat că fostul senator PSD Dan Şova a fost transferat la Penitenciarul Jilava, unde este protejat de restul deținuților.

În 20 iunie, Șova a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET şi o firmă de avocatură.

Conform surselor citate de News.ro, el a fost transferat săptămâna trecută de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Jilava, după ce a ieşit din perioada de carantină.

Aceleaşi surse din Administrația Penitenciarelor spun că Dan Şova a fost încarcerat la Secţia a IV-a de la Penitenciarul Jilava, unde sunt închişi politicieni, foşti magistraţi sau poliţişti - aceştia fiind protejaţi de restul deţinuţilor.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Procurorii notează în rechizitoriu că, în urma demersurilor lui Dan Şova pe lângă Mihai Bălan, în lunile decembrie 2011 şi mai 2013, Bălan a încheiat două contracte de consultanţă cu firma de avocatură reprezentată de martorul denunţător, iar în perioadele ianuarie-octombrie 2012 şi respectiv iunie 2013-august 2014 a avizat, din partea CET Govora, plăţile efectuate în baza celor două documente, cu încălcarea prevederilor legale şi a normelor interne de funcţionare a societăţii respective.

DNA mai arată că aceste contracte nu erau justificate pentru că atunci CET Govora avea un departament juridic în care îşi desfăşurau activitatea şase jurişti, iar problematica dosarelor aflate în lucru nu impunea asistenţă din partea vreunei societăţi de avocaţi.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO