Loterie cu premii de cinci milioane de dolari pentru cei care se vaccinează, în statul Ohio din SUA

Dată publicare: 13-05-2021 19:21
Dată actualizare: 13-05-2021 19:58


Guvernatorul statului american Ohio a direcționat cinci milioane de dolari din fondurile de combatere a pandemiei pentru o loterie deschisă celor care se vaccinează.

În Europa, tot mai multe țări anunță măsuri de relaxare. De exemplu, Germania a anulat carantina pentru călătorii veniţi din anumite state, o veste salutată de sectorul turistic.

Decizia guvernului Merkel le va permite germanilor să-şi petreacă vacanţele în destinaţii apreciate precum Spania, Italia sau Grecia, fără sa mai intre în izolare la revenirea în ţară.

Călătorii reveniţi din zone cu incidenţă ridicată, de peste 200, cum este Franţa în prezent, îşi vor putea reduce perioada de izolare la cinci zile dacă prezintă un test negativ.

Aceste relaxări intervin în contextul în care campania de vaccinare se intensifică în Germania.

Jens Spahn, ministrul federal al Sănătății: „Din două una: ori vă vaccinaţi, ori sigur vă veţi infecta în cursul vieţii. Nimeni nu va scăpa de virus. Iar recomandarea mea este să căpătăm imunitate prin vaccinare şi nu prin infectare”.

Peste Ocean, miza s-a mutat pe categoria de vârsta 12-15 ani, după ce experţii au constatat că un sfert dintre infectările zilnice sunt în rândul copiilor.

Joe Biden, președintele SUA: „Joi trecem pragul de 250 de milioane de doze administrate de când am preluat mandatul. În jur de trei milioane dintre cazurile din SUA au fost la categoria sub 17 ani. Iar adolescenţii pot da virusul mai departe fraţilor, părinţilor, bunicilor”.

În noua fază a campaniei de vaccinare, se fac eforturi pentru ca oamenii să vină în număr mare la centrele de imunizare.

Sperând că îi vor convinge pe indecişi, autorităţile acordă diverse stimulente celor care se vaccinează: o bere, o îngheţată ori bilete la evenimente sportive.

Dar guvernatorul statului Ohio i-a întrecut pe toţi: a creat o loterie săptămânala cu cinci ediţii, de un milion de dolari, pentru cei trecuţi de 18 ani care se vaccinează.

Primul câştigător urmează să fie anunţat pe 26 mai, iar cei care n-au împlinit 17 ani şi se vaccinează pot câştiga o bursă la o universitate de stat din Ohio, un câştig preţios în această ţară, în care educaţia superioară este foarte scumpă.


VIDEO PROTVPLUS.RO