LOST. Avionul disparut din Malaysia ziua 23, UPDATE. Un australian a fost pus in fruntea operatiunilor de cautare
Un australian a fost pus in fruntea operatiunilor de cautare a avionului disparut in Oceanul Indian, dupa ce toate eforturile de pana acum nu au oferit niciun rezultat concret.
SUMARUL EVENIMENTELOR:
-►Un australian va coordona operatiunile de cautare ale avionului disparut
-►Serviciile secrete din SUA si Marea Britanie, implicate in cautarea Boeing-ului 777 disparut in Oceanul Indian
CRONOLOGIA EVENIMENTELOR, DUMINICA, 30 MARTIE
Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV
UPDATE 20:04 Un fost sef al fortelor armate australiene, va coordona operatiunile de cautare ale avionului cazut in Oceanul Indian. Pana acum, eforturile nu au dat roade, iar toate obiectele pescuite din ocean s-au dovedit a fi gunoaie plutitoare si nu bucati din epava, asa cum se spera.
Cauzele pentru care avionul cu 239 de oameni la bord a disparut de pe radar in urma cu trei saptamani raman un mister, desi sotia si fata pilotului au povestit ca barbatul s-a purtat ciudat in saptamana dinaintea cursei catre Beijing.
Indurerati, chinezii care au avut pe cineva drag la bordul avionul disparut in Oceanul Indian au sosit la Kuala Lumpur, pentru a le cere explicatii oficialilor malaezieni.
"Vrem ca guvernul malaiezian si compania aeriana sa isi ceara scuze pentru ca pe 24 martie au anuntat ca avionul s-a prabusit si ca toti cei de la bord au murit, fara sa aiba dovezi", a spus reprezentantul famililor.
De trei saptamani, fiecare zi a adus o noua dezamagire pentru rudele pasagerilor, pe masura ce aria cautarilor s-a tot schimbat, fara rezultat. Duminica, 10 avioane si opt ambarcatiuni cautau resturi ale aeronavei intr-o zona uriasa din Oceanul Indian, unde au fost zarite mai multe obiecte plutitoare.
Cele "pescuite" pana acum s-au dovedit a fi simple deseuri. Cu toate acestea, autoritatile malaieziene si australiene au dat asigurari ca nu se opresc.
"Il putem gasi, insa va fi nevoie de un efort fara precedent. Spre exemplu, gasirea epavei avionului Air France a costat 45 de milioane de dolari. Acum este vorba de o suma mult mai mare, de ordinul sutelor de milioane", a spus expertul David Mearns.
In zilele urmatoare, la operatiuni va participa si un vas dotat cu un dispozitiv special care poate detecta semnalele emise de cutiile negre.
Aparatul este atasat unui vas si ajunge pana la adancimi de 6 mii de metri.
Este o cursa contra-cronometru, daca ne gandim ca aria care trebuie verificata ajunge la 300.000 de kilometri patrati, iar bateriile cutiilor negre vor mai emite semnale doar pana la finalul saptamanii viitoare.
UPDATE 14:00 Tari precum SUA, China si Marea Britanie si-au trimis serviciile secrete sa faca parte din operatiunile de cautare ale avionului MH370 disparut in Oceanul Indian, lucru ce a alimentat zvonurile privind implicarea teroristilor, potrivit The Independent.
MI6 (Marea Britanie), CIA (SUA) si serviciile chineze de informatii au analizat simulatorul de zbor folosit de pilotul aernoavei, Zaharie Ahmad Shah, insa nu au descoperit nimic suspicios.
Ministrul Transporturilor din Malaysia, Hishammuddin Hussein, a afirmat ca serviciile secrete au discutat patru posibile scenarii: terorismul, deturnarea, problemele tehnice sau problemele personale ale pilotilor.
UPDATE: Missing Malaysia flight MH370 - Secret services involvement in search sparks speculation of terrorism http://t.co/IRypgqHYZQ
— The Independent (@Independent) March 30, 2014
Sursa: Pro TV
Etichete: avion, disparitie, MH370, Malaysia Airlines,
Dată publicare:
30-03-2014 15:08