Locul unde 256 de oameni s-au imbolnavit de ciuma bubonica in 2012. Crucea Rosie a emis o avertizare
Bilharzia, tuberculoza, rabia si malaria sunt boli comune in Madagascar, insa ciuma bubonica ramane una dintre amenintarile importante, relateaza BBC.
Comitetul International al Crucii Rosii a avertizat ca in Madagascar s-au inregistrat anul trecut cele mai multe cazuri de ciuma bubonica din lume si ca in prezent exista riscul unei noi epidemii, conform BBC.
Desi este considerata o boala rara, anul trecut 256 de oameni s-au imbolnavit de ciuma in Madagascar si 60 au decedat din cauza bolii. Cei mai expusi sunt detinutii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Luna critica pentru imbolnaviri este octombrie deoarece vremea umeda atrage tantarii care transmit boala de la sobolani la alte animale si la oameni.
"Daca boala ajunge in inchisoare ar duce la o explozie de ciuma in orasul Antanimora" a declarat Christophe Rogier, de la Institutul Pasteur.
Crucea Rosie colaboreaza cu Institutul Pasteur pentru a eradica aceasta boala. Potrivit AFP, ultimul focar serios ale acestei boli s-a inregistrat in 2010, cand 12 persoane din Peru contractasera ciuma.
Se estimeaza ca, in Evul Mediu, ciuma bubonica a ucis intre 75 si 200 de milioane de oameni.
In prezent, ciuma bubonica poate fi tratata cu antibiotice, rata mortalitatii fiind redusa undeva intre 1 si 15 procente in cazurile tratate.
In ultima perioada, tot in Madagascar a fost constatata o crestere a numarului cazurilor de ciuma pneumonica in zonele Miarinarivo si Antananarivo. Acest tip de ciuma se transmite prin contact uman.