Locuitorii din Moscova, sfatuiti sa se baricadeze in case. Rusii se plang de un "miros neplacut puternic"

Dată publicare: 02-02-2015 11:32
Dată actualizare: 05-02-2015 07:04


Moscova

Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a avertizat locuitorii Moscovei sa isi tina ferestrele inchise daca simt un miros "chimic" in aer, relateaza Moscow Times, in editia electronica de luni.

Locuitorii din cateva districte din Moscova s-au plans de "un miros neplacut puternic", duminica, a precizat departamentul local al ministerului. Sokolniki, Lefortovo si Nagatinski Zagon sunt printre districtele cele mai afectate, a precizat primaria capitalei ruse pe site-ul sau de Internet.

Ministerul pentru Situatii de Urgenta a afirmat ca responsabilii de mediu investigheaza problema dar ca pana in prezent nu a identificat nicio amenintare la adresa sanatatii publice. El le-a recomandat insa locuitorilor care observa un "miros chimic" sa stea in casa, sa tina ferestrele si usile inchise si sa izoleze fiecare crapatura cu prosoape ude.

Avertizarea ministerului vine dupa ce un alt miros suspect a fost identificat la Moscova in noiembrie 2014, urmat, o luna mai tarziu, de o crestere a nivelului de acid sulfhidric, ce a determinat avertizari similare.

Oficialii au acuzat pentru problemele din noiembrie o rafinarie a Gazprom, amendata de un tribunal din Moscova cu 250.000 de ruble (4.500 de dolari la momentul respectiv). Gazprom a negat insa ca ar fi responsabila de acest incident.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO