Localul care ofera mese gratuite oamenilor strazii: "Facem asta pentru ca putem". Gestul care a declansat mii de reactii

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29
pub

In apropierea Craciunului, un pub londonez a starnit valuri de reactii pe retelele sociale dupa ce a anuntat ca ofera mese gratuite pentru cei saraci si infometati.

Adam Hardiman, bucatarul-sef al pub-ului William IV, s-a oferit sa gateasca 100 de portii de mancare pentru nevoiasi, complet gratuit. Gestul barbatului a primit numeroase reactii pozitive pe Facebook si Twitter de la internautii care l-au asaltat cu mesaje de incurajare si de lauda.

"Gatim mese pentru oamenii strazii, pentru cei infometati sau care o duc greu. Facem acest lucru pentru ca putem", scrie pe pancarta pusa in fata localului.

Hardiman spune ca ideea i-a venit intr-o dupa-amiaza linistita de duminica. "Mi-am dat seama ca as prefera mai degraba sa gatesc pentru oameni care chiar au nevoie. Oricine poate sa ajunga pe strada la un moment dat. Daca mama mea nu ar fi fost o adevarata eroina, probabil as fi locuit si eu pe strazi acum", a povestit barbatul in varsta de 30 de ani.

Acum, Adam spera ca mai multe restaurante sa-i urmeze exemplul: "Am avut un sprijin fantastic din partea oamenilor. Pe de alta parte, este trist ca e asa surprinzator ca am facut acest lucru. Toti ar trebui sa facem asta in fiecare zi din an. A fost mereu un vis sa ii pot ajuta pe cei nevoiasi".

Bucatarul i-a incurajat pe oameni sa ii indrume pe cersetori spre localul sau, unde ofera mesele gratuite la pranz, intre orele 12 si 15.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO