Codurile din lista lui Breivik. Coordonatele GPS ale celor 36 de “obiective” din Europa, traduse

Ultima actualizare: 07-10-2012 19:37

Criminalul care a semanat teroare in Norvegia avea notata in manifestul sau o lista cu 36 de locuri din Europa. Politistii norvegieni au descoperit ca Anders Breivik a ascuns mesaje secrete in documentul facut public pe internet.

Cand le-au descifrat, si-au dat seama ca sunt coordonate GPS ale unor orase de pe continent. Nu stiu inca si ce semnifica toate aceste locuri.

Pe 22 iulie, la ora locala 15:21, o bomba a zguduit Oslo, iar Anders Breivik a dat startul unui plan bolnav, lasand in urma 77 de victime. In aceeasi zi, individul trimitea mai multor persoane un manifest de 1500 de pagini, in care detalia viziunea lui asupra lumii si, cred anchetatorii, a ascuns si mesaje secrete.

"Sunt absolut convins ca Breivik voia ca manifestul sa fie descoperit, dar nu pot spune exact cand anume planuia el sa se intample asta." - a declarat Rolf Frøysa, director tehnic DataGuard.

Iar banuielile autoritatilor au fost confirmate. In manifestul lui Breivik au fost gasite 36 de mesaje care, la prima vedere, pareau a fi adrese ale unor pagini de internet. Analiza expertilor a dezvaluit ca erau de fapt coordonate GPS ale unor locuri de pe glob.

"Doar asa, din curiozitate, am introdus coordonatele in sistem si am ajuns la Gara Centrala din Londra. Mi s-a parut a fi o coincidenta, dar chiar si-asa...", a spus Rolf Frøysa.

Un alt punct este chiar langa Oslo - sediul Ordinului Masonic, al carui membru a fost si Breivik.

"Toate coordonatele sunt din Europa, de la Stockholm pana la Hamburg... Pot fi informatii despre locuri in care a ingropat provizii, pot fi multe lucruri... In manifest se referea la faptul ca avea o trusa de supravietuire ascunsa pe undeva, daca ar fi reusit cumva sa scape", a mai precizat directorul tehnic DataGuard.

Politistii norvegieni sunt siguri ca Anders Breivik a actionat singur. El va fi interogat din nou la inceputul saptamanii.

Monstrul cu ochi albastri din Norvegia dorea razboi in Europa. Lista cu tari care "meritau" atacate

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO