Linia aeriană low-cost Norwegian Air a intrat în insolvenţă

Ultima actualizare: 19-11-2020 16:01
Norwegian Air
Shutterstock

Compania aeriană Norwegian Air, prima ca mărime din Scandinavia şi al patrulea operator low-cost din Europa, a cerut intrarea în faliment.

Potrivit CNN, linia aeriană Norwegian Air a depus miercuri o cerere de intrare în insolvenţă în Irlanda, unde este înregistrată oficial, anunţând că va lua măsuri de restructurare a companiei în încercarea de a supravieţui pandemiei.

Fondată în 1993, linia aeriană Norwegian Air a încercat să copieze modelul low-cost al Ryanair, dar strategia sa agresivă a dus la acumulare de datorii, scrie CNN. Norwegian Air opera zboruri spre majoritatea ţărilor din Europa (dar nu şi România), dar şi zboruri spre alte continente. 

 

Cât de mari sunt pierderile liniei aeriene Norwegian Air

 

Momentan, Norwegian Air va continua să opereze zborurile, şi aşa limitate din cauza pandemiei, şi va rămâne listată la bursă, chiar dacă acţiunile sale  au scăzut cu 98% anul acesta. 

Linia aeriană a avertizat că va avea însă nevoie de un influx de cash, după ce a primit deja un ajutor de 3 miliarde de coroane de la guvernul norvegian (280 de milioane de euro). În trimestrul 3 al acestui an, Norwegian Air a avut de zece ori mai puţin pasageri ca în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pierderile operaţionale trimestriale au fost de aproape un sfert de miliard de euro.

Dacă vrei să zbori în această perioadă, găseşti AICI lista actualizată a ţărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România

De la începutul pandemiei, mai multe linii aeriene au cerut intrarea în faliment, printre care două dintre cele mai importante din America Latină.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO