Liderul suprem iranian Ali Khamenei acuza "cainele turbat" Israel de "genocid" in Fasia Gaza

Ultima actualizare: 01-08-2014 07:12
Ali Khamenei

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a catalogat marti Israelul drept un "caine turbat" care comite un "genocid" in Fasia Gaza si a indemnat lumea islamica sa-i "inarmeze" pe palestinieni.

El a facut aceste declaratii intr-un discurs difuzat in direct de catre televiziunea de stat. "Un caine turbat, un lup salbatic (...) ataca persoane nevinovate, copiii, care si-au pierdut viata recent (...). Ceea ce fac conducatorii regimului sionist este un genocid si o catastrofa istorica", a declarat Khamenei cu ocazia incheierii Ramadanului.

"Presedintele american (Barack Obama) a emis o fatwa prin care rezistenta (palestiniana) sa fie dezarmata, pentru ca (palestinienii) sa nu mai poata raspunda tuturor acestor crime. Noi afirmam contrariul. Intreaga lume, dar in special lumea islamica, trebuie sa inarmeze cat pot mai mult poporul palestinian", a continuat el.

Iranul, care nu recunoaste existenta Israelului, sustine gruparile islamiste palestiniene Hamas si Jihadul Islamic, impotriva carora Israelul a angajat pe 8 iulie o vasta operatiune, in care au fost omorati peste 1.100 de palestinieni - marea majoritate civili -, dar si peste 50 de militari israelieni. Oficiali iranieni de rang inalt au afirmat ca le-au furnizat palestinienilor o tehnologie pentru fabricarea rachetelor utilizate in tiruri asupra unor orase israeliene.

Intr-o convorbire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Obama a apreciat ca "orice solutie pe termen lung la conflictul israeliano-palestinian" este necesar sa treaca prin "dezarmarea gruparilor teroriste si demilitarizarea (Fasiei) Gaza". Khamenei a apreciat ca Statele Unite si tarile europene doresc aceasta demilitarizare pentru ca Israelul sa poata sa atace "Palestina si (Fasia) Gaza (...) in orice moment, fara ca (palestinienii) sa poata sa se apere". De asemenea, el a salutat "forta de rezistenta a palestinienilor, care-si apara drepturile".

"Un popor incercuit intr-un teritoriu mic, cu frontierele inchise, privat de apa si de electricitate, aceasta populatie face fata unui inamic inarmat ca regimul sionist (...). Acest popor rezista neabatut. Aceasta este o lectie pentru toti", a subliniat liderul suprem iranian Ali Khamenei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO