Vladimir Putin se gandeste la clonarea mamutilor. Promisiunea pe care i-au facut-o cercetatorii rusi


Ultimul update: Sambata 13 Septembrie 2014 07:32
Data publicarii: Miercuri 10 Septembrie 2014 11:44
Categorie: Stiri externe
mamut de plastic intr-un parc

Cunoscut ca mare iubitor de animale, liderul de la Kremlin se gandeste acum chiar sa reinvie o specie disparuta cu mii de ani in urma

Daca pentru americani Jurassic Park era doar un scenariu de film, pentru rusi, in schimb, e o sarcina trasata de insusi presedintele Vladimir Putin. In vizita la Muzeul Mamutilor din orasul siberian Iakutsk, liderul de la Kremlin a fost profund impresionant de starea extrem de buna de conservare a resturilor unui pui de mamut, datand de acum 28.000 de ani. Asa ca s-a interesat daca nu cumva ar putea fi readus la viata.

“Vad ca tesuturile moi sunt bine pastrate”, a spus Putin. “Asta inseamna ca poate fi clonat?” Oamenii de stiinta prezenti l-au asigurat ca da. Mai mult, cercetatorii rusi i-au spus presedintelui ca s-au apucat sa lucreze deja la clonarea mamutilor impreuna cu o echipa din Coreea de Sud si ca au identificat in resturile animalului un vas de sange intact, continand sange in forma lichida.

 

 

Savantii sustin chiar ca ADN-ul animalului - un pui de 7-8 luni, poreclit Dima si descoperit in 1977 in Siberia - ar fi perfect conservat, fiind pastrat intr-unul din frigiderele muzeului, la -17 grade Celsius, astfel incat e doar o chestiune de timp pana cand Vladimir Putin va putea sa atinga un mamut viu.

Sursa: ITAR-TASS

VIDEO PROTVPLUS.RO