Un elefant lovit de sageata otravita a unor braconier a fost salvat de veterinari. VIDEO
S-a zbatut intre viata si moarte pana cand echipele de salvare au ajuns sa ii acorde primul ajutor. Un elefant dintr-un parc national din Kenya s-a prabusit din picioare, dupa ce o sageata otravita i-a nimerit piciorul.
Imaginile induiosatoare in care un elefant de la Parcul National Tsavo, din Kenia, se prabuseste la pamant, fiind lovit de o sageata otravita intr-un picior au circulat in presa din intreaga lume, scrie Daily Mail.
Animalul a fost atacat de vanatori, in speranta ca vor reusi sa profite de pe urma lui, vanzand coltii elefantului pe piata neagra de fildes.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Din fericire elefantul a fost salvat la timp de o echipa de veterinari care a ajuns la locul incidentului, fiind sesizati de niste persoane care au asistat la intreaga scena.
Pictures: Elephant shot with poachers' poison arrow saved by vets http://t.co/TONrJEr9e8 pic.twitter.com/EAAXfBH8va
— Daily Mirror (@DailyMirror) October 6, 2014
Ajunsi la fata locului, veterinarii i-au administrat animalului cantitati mari de antibiotic. “In acest caz animalul avea o rana deschisa la unul din picioarele din spate si daca veterinarii nu ar fi intervneit cu promptitudine, asa cum au facut-o, otrava s-ar fi raspandit in corp si elefantul ar fi murit”, a declarat Rob Brandford, directorul unei agentii de protectie a animalelor.
Pentru alte exemplare in schimb, moartea survenita in urma sagetilor otravite este pe cat de rapida, pe atat de chinuitoare.
Statisticile in acest sens sunt ingrijoratoare. In Africa, la fiecare 15 minute moare un elefant, fiind victima vanatorilor care vand fildesul pe piata neagra, o afacere extreme de banoasa. Pana la 35.000 din cei 500.000 de elefanti africani se sting zilnic, specia fiind in pericol de disparitie.
Si in timp ce exemplarele mature sunt din ce in ce mai putine, traficantii de fildes recurg pana si la otravirea puilor de elefanti, infectand apele din balti.
Traficantii fac parte din grupari teroriste precum Al-Shabab, filiala din Somalia a gruparii Al-Qaeda, si ajung la un profit lunar de 600.000 de dolari din aceasta activitate.