La doar 9 ani, un baietel din Polonia poate deveni cel mai mare inventator al lumii. Anul trecut a fost admis la facultate
Un baietel din Polonia are sanse sa devina unul dintre marii inventatori ai lumii. La doar 9 ani, a fost admis la o universitate importanta de tehnologie si are deja mai multe inventii in portofoliu.
Studentul nu uita sa se bucure insa si de copilarie.
La 9 ani, Kamil urmeaza, in paralel, cursurile unei scoli primare si pe cele ale unei renumite universitati de tehnologie din Polonia. A trecut cu brio examenul de admitere in toamna anului trecut si s-a acomodat rapid cu ceilalti colegi mai mari ca el cu aproape un deceniu.
Kamil Wronski: "Cele mai interesante cursuri de la facultate sunt cele de electronica si de fizica."
Cand va fi mare vrea sa fie inventator si si-a stabilit de pe acum prioritatile.
Kamil Wronski: "Vreau sa inventez un aparat pentru teleportare. Drumul pana la casa bunicului meu dureaza trei ore. Si este scump sa mergi pana acolo cu masina de cateva ori pe an."
In timp ce Kamil isi imagineaza viitorul, parintii inventariaza cu minutiozitate fiecare inventie a fiului lor.
Patrik Wronski, tatal lui Kamil: "Kamil are mai multe inventii interesante care ar putea fi patentate. Singura problema este ca trebuie sa asteptam sa implinească 13 ani, ca sa putem face asta."
Desi ii place sa invete si face asta cu o usurinta exceptionala, Kamil nu sta tot timpul cu nasul in carti. Cu aceeasi bucurie joaca si fotbal cu prietenii lui.
Joanna Wronska, mama lui Kamil: "Kamil s-a descurcat extraordinar la examene, fara pic de stres. A invatat singur pentru fiecare materie. Retine cu o usurinta incredibila, mai ales dacă îi place subiectul."
Baiatul simte nevoia sa impartaseasca si cu parintii ce invata la facultate.
Joanna Wronska, mama lui Kamil: "Nu inteleg nimic din lucrurile pe care le invata acum, dar el chiar isi doreste sa imi explice. Organizeaza lectii pentru mine. Sta la tabla si imi explica ce a invatat la facultate."
Facultatea i-a oferit pustiului oportunitatea sa construiasca de la zero o masina electrica, in miniatura. Proiectul presupune costuri de aproape 5.000 de euro, iar parintii nu vor sa accepte un imprumut studentesc. Asa ca au demarat o campanie pe internet, in speranta ca vor strange benii necesari.