Manusa care depisteaza boala Parkinson si aplicatia care iti completeaza tinuta. Inventiile celor mai buni viitori ingineri

Ultimul update: Marti 07 Martie 2017 07:02
Data publicarii: Sambata 04 Martie 2017 18:33
Categorie: Smart things

O manusa care ar putea revolutiona diagnosticarea si tratarea bolii Parkinson a fost prezentata sambata de o echipa de studenti la Politehnica, in cadrul unui laborator de inovatii deschis in Bucuresti.

Sute de tineri si-au prezentat inventii din tot soiul de domenii si duminica autorii celor mai interesante proiecte trebuie sa vina cu prototipul pentru jurizare.

Inovation Labs a strans sambata in Biblioteca Politehnicii din Bucuresti o parte dintre cei mai buni viitori ingineri ai Romaniei. Creatiile lor au uimit juriul.

Cele mai bune proiecte ale studentilor intra intr-un maraton de dezvoltare de 24 de ore, timp in care inventatorii trebuie sa faca un prototip. Iar primele 20 vor beneficia de sprijin tehnic si financiar din partea unor sponsori.

Tremdix ar putea fi unul din castigatori. Alexandru Sorot isi prezinta inventia: "Este o manusa care poate diagnostica cu foarte mare acuratete boala Parkinson prin masurarea frecventei cu care mana unui bolnav tremura. Tehnologia noastra foloseste senzori goroscopici si de acceleratie pentru a determina aceasta frecventa."

Pantaloni care va conduc la destinatie sau peria care va spune cat de sanatos e parul. Inventiile testate la CES 2017

Ideea le-a venit studentilor dupa ce au aflat de la o prietena, medic rezident, povestea unui barbat care a fost diagnosticat gresit cu Parkinson. Manusa gandita de ei poate pune un diagnostic precis.

Ana Dragan"In momentul de fata nu exista o metoda obiectiva de diagnoza si monitorizare pe termen lung al pacientului. Diagnoza se face pe baza observatiilor clinice de catre medici de specialitate."

Daca pacientii ar putea avea o astfel de manusa, medicii ar culege direct datele despre evolutia bolii degenerative, fara sa mai cheme pacientul la vizite obositoare. Si tot de la distanta ar putea fi stabilit si dozajul medicamentelor.

Un alt proiect interesant le apartine unor tineri care s-au gandit ca agricultura se poate face si la bloc: "Avem un turn de crestere aeroconic, un circuit inchis cu apa, care circula din rezervorul de jos, e adusa aici sus si uda fiecare planta. Poti creste rosii cherry, salate, capsuni sau verdeturi proaspete de care ai nevoie in bucatarie."

La o alta masa se lucreaza intens la o aplicatie IT care le-ar putea ajuta pe doamne si domnisoare sa isi gaseasca mai usor pe internet haine pe gustul lor.

George Gabriel"Aplicatia o sa ii dea sugestii din ce in ce mai apropiate de ce ii place. Are un algoritm de sortare."

Studentii au in fata o noapte alba, in care sa creeze prototipurile prezentate azi teoretic.

Andrei Pitis, co-fondator InnovationLabs: "20 de echipe vor fi invitate la un program de mentorat de 10 saptamani ce va culmina la finalul lunii mai cu un eveniment de prezentare a produsului in fata unor investitori."

Razvan Rughinis, co-fondator InnovationLabs: "E un loc in care vorbim de start-upuri, despre visele noastre si doar asa le putem realiza."

O echipa de tineri care a participat anul trecut la Inovation Lab a castigat ulterior marele trofeu la cea mai mare competitie de inovatii din lume, organizata de Microsoft.

Inventii bizare prezentate la targul din Las Vegas. Cum arata blugii cu GPS care te indruma spre destinatie

Inventii bizare prezentate la targul din Las Vegas. Cum arata blugii cu GPS care te indruma spre destinatie

femeie la medic

iLikeIT. Aplicaţia care îţi permite să te programezi la medic oriunde în România

iLikeIT. Holograma creată de 2 liceeni români care poate răspunde la orice întrebare

Analiză BBC: Ar putea tehnologia digitală să ne distrugă democrația?

iLikeIT. Cele mai utile aplicații pentru care nu trebuie să plătiți

Mare atenție atunci când vă conectați la o rețea WiFi. Cum puteți fi atacat de hackeri

iLikeIT. Cum îi poate ajuta smartphone-ul pe cei care nu aud

Cambridge Analytica

Modalitățile prin care puteți afla dacă firma Cambridge Analytica v-a preluat datele personale