Kremlinul se laudă că „a găsit antidotul” împotriva sancțiunilor occidentale: „Am dezvoltat o întreagă gamă de măsuri”
Ministrul rus de Finanțe a trasmis, luni, că Moscova a „găsit antidotul” împotriva sancțiunilor occidentale, în urma cărora Rusia întâmpină dificultăți.
Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, a transmis că ministerul său a elaborat un set de măsuri pentru a răspunde la presiunea sancțiunilor pe care Vestul le-a impus Rusiei din cauza invadării Ucrainei. Siluanov a lăudat pasul făcut de ministerul său și, potrivit lui, Rusia a „găsit un antidot” contra acestor sancțiuni.
El a declarat acest lucru într-un documentar despre formarea sistemului financiar intern „Istoria finanțelor rusești”, postat pe site-ul cinematografului online Start, anunță agenția de presă de stat rusească TASS.
„Realizarea comună, în special de către Ministerul de Finanțe al Federației Ruse, este că am dezvoltat o întreagă gamă de măsuri pentru a răspunde la această situație dificilă. Avem deja un program aproximativ de acțiuni, un program de decizii cu privire la modul în care ar trebui să construim economia, finanțele. Avem deja anumite rețete pentru a lucra în astfel de restricții", a declarat Siluanov.
Potrivit ministrului, Rusia face față sancțiunilor.
„Am învățat deja să răspundem la restricțiile cu care trebuie să trăim. Am găsit un antidot împotriva acestor sancțiuni", a spus el.
Kremlinul pune condiții Occidentului, în schimbul păcii din Ucraina
Altfel, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a transmis că Moscova ar putea fi pregătită să negocieze încheierea războiului din Ucraina atât timp cât Occidentul îndeplinește anumite condiții.
Lavrov a discutat despre posibilitatea unor negocieri între Rusia și Occident în timpul unui interviu la televiziunea de stat rusă, a relatat RIA Novosti, citată de Newsweek.com. Astfel, ministrul rus de Externe a declarat că Rusia este „întotdeauna pregătită să îi asculte pe colegii noștri occidentali dacă aceștia vor mai face o cerere pentru a organiza un dialog”.
El a numit două condiții pe care Occidentul ar trebui să le accepte pentru ca negocierile să aibă succes.
Lavrov a spus că Occidentul ar trebui să „țină cont pe deplin de interesele Federației Ruse și de securitatea sa”. Rusia, de ani de zile, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la extinderea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), pe care Kremlinul o consideră o amenințare la adresa intereselor sale de securitate.
Putin ar cere probabil neutralitatea Ucrainei în timpul negocierilor. De-a lungul conflictului, mai multe națiuni est-europene, inclusiv Finlanda - care are o graniță comună cu Rusia - au făcut eforturi pentru a adera la NATO, consolidând organizația și dând o lovitură sferei de influență a Rusiei. Statele Unite au semnalat reticența de a permite aderarea Ucrainei în condițiile actuale.
În al doilea rând, Occidentul ar trebui „să ne ofere niște abordări serioase care să ajute la dezamorsarea tensiunilor”, a declarat Lavrov. El nu a oferit detalii cu privire la modul exact în care Occidentul ar putea face acest lucru, deși Rusia a acuzat anterior „adversarii” că au adâncit tensiunile prin sprijinul acordat Ucrainei și prin sancțiunile care au slăbit economia Moscovei.
„Dacă vom fi abordați cu propuneri realiste bazate pe principiile egalității și respectului reciproc al intereselor, care vizează găsirea unor compromisuri și un echilibru al intereselor tuturor țărilor din această regiune, nu va fi cazul, așa cum a fost întotdeauna în trecut”, a spus Lavrov.
Sursa: TASS, Newsweek.com
Etichete: Rusia, Ucraina, kremlin, sanctiuni, occident,
Dată publicare:
31-10-2022 20:32