Kremlinul ii acuza pe americani de spionaj, dupa un incident aerian. "Se intelege de la sine ca este periculos"

Dată publicare: 25-05-2016 11:48
Dată actualizare: 28-05-2016 06:58


avion american de recunoastere RC-135

Oficialii rusi au lansat o noua ofensiva de imagine impotriva Statelor Unite, ca urmare a unui incident petrecut deasupra Marii Japoniei.

Consiliul de Securitate de la Moscova a avertizat miercuri ca activitatile de spionaj americane la granitele Rusiei “sporesc riscul unei situatii de urgenta”. Declaratia vine dupa ce fortele aeriene ruse au trimis duminica mai multe aparate militare in zona Murmansk din extremul orient al Rusiei pentru a intercepta un avion american de recunoastere RC-135.

Acesta ar fi zburat prea aproape de doua aeronave civile, ceea ce i-a facut pe controlorii de trafic sa ceara interventia militara si sa schimbe culoarele de zbor, pentru a preveni o tragedie, afirma presa oficiala de la Moscova.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate, Evghenii Lukianov, a declarat ca incidentul este “neplacut, dar nu suprinzator. Cu totii intelegem ca unele lucrurile trebuie facute, inclusiv provocarea prin misiuni de recunoastere. Ca e periculos, asta se intelege de la sine”.

Potrivit Ria Novosti, atasatul militar al ambasadei americane a fost convocat la ministerul Apararii de la Moscova pentru a da explicatii. “Ca urmare a actiunilor neprofesioniste ale echipajului american, a aparut riscul unei coliziuni cu o aeronava civila”, a comunicat ulterior oficial ministerul. Totusi, Kremlinul a precizat ca incidentul a avut loc deasupra Marii Japoniei, in apele neutre, insa in raza controlorilor de trafic aerian rusi.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO