Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a fost triumfător. Nume mari ale muzicii au cântat la concertul de la Buckingham

Ultima actualizare: 05-06-2022 19:26

Regina Elisabeta a II-a şi-a asigurat locul în cărţile de istorie, la capătul unui Jubileu de Platină triumfător. A patra şi ultima zi de festivități a fost consacrată paradelor de stradă.

Asta după ce, sâmbătă seară, în faţa Palatului Buckingham, zeci de vedete au pus în scenă un spectacol grandios, în onoarea suveranei. Regina a urmărit concertul la televizor, dar a fost reprezentată de prinţii Charles şi William, care i-au adresat cuvinte calde.

O paradă uriaşă, organizată la Palatul Buckingham, a încheiat ultima zi a Jubileului de Platină. Au avut loc petreceri de stradă în tot regatul, iar Prințul Charles și Camilla au participat la „marele prânz jubiliar”, ţinut pe un teren de cricket.

Deşi Regina nu şi-a făcut apariţia la aceste evenimente, sâmbătă seară, şi-a surprins publicul cu o înregistrare haioasă, proiectată pe un ecran uriaş înaintea concertului festiv dedicat ei.

Pe scena amenajată în faţa reşedinţei regale au cântat nume mari ale muzicii. Trupa Queen, Andrea Bocelli, Duran Duran şi Rod Stewart au electrizat zeci de mii de oameni.

Din prime rânduri, prinţul William a fredonat melodia lui Elton John.

Prințul Charles: Dacă aplaudăm suficient de tare, s-ar putea ca Regina să ne audă.

O apariţie aparte a avut cântăreaţa Diana Ross. Legendara artistă americană, în vârstă de 78 de ani, a susținut primul spectacol live în Marea Britanie din ultimii 15 ani.

Diana Ross: Sunt onoarată şi bucuroasă să mă aflu aici, pentru a sărbători în această seară alături de voi. Haideţi să-i spunem din toată inima Reginei că îi mulţimim! Vă mulţumim!

Printul Charles şi fiul său, William, i-au adus, de asemenea, un omagiu Reginei.

Prințul Charles:Majestatea Voastră, mămico... Ne-ați întâlnit și ați vorbit cu noi. Aţi râs şi aţi plâns alături de noi şi, mai ales, aţi fost mereu alături de noi în timpul acestor 70 de ani. Ne gândim la tot ceea ce aţi făcut pentru a face din Commonwealth o forţă atât de importantă în serviciul binelui. Continuați să faceți istorie.”

Prințul William: Ei bine, nicio bunică nu e mulțumită când vorbești despre vârsta ei, dar bunica mea este în viaţă de aproape un secol.

Concertul s-a încheiat cu un spectacol de drone, care au afişat un mesaj de mulţumire pentru suverană.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO