Juan Guaido riscă să ajungă la închisoare. De ce e acuzat liderul opoziției din Venezuela


Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 23:00
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 22:55
Categorie: Stiri externe
juan guaido

Procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a anunţat marţi deschiderea unei anchete împotriva liderului opoziţiei, Juan Guaido, suspectat de implicare în "sabotarea sistemului electric".

Venezuela s-a confruntat începând de joi după-masa cu o pană de curent la scară naţională.

Marţi, ministrul informaţiilor, Jorge Rodriguez, a afirmat că alimentarea cu energie electrică s-a reluat în toată ţara. Potrivit Agerpres, AFP nu a putut verifica informaţia, din cauza lipsei comunicaţiilor, dar a confirmat că în capitala Caracas curentul a revenit intermitent şi a precizat că persistă dificultăţile în alimentarea cu apă.

Regimul preşedintelui ales, Nicolas Maduro, susţine că Statele Unite au efectuat o serie de sabotaje împotriva principalei hidrocentrale a ţării, pentru a justifica o intervenţie militară.

Guaido, autoproclamat şef al statului şi recunoscut ca atare de multe ţări occidentale, a acuzat puterea de la Caracas că a provocat pana de curent prin neglijenţă şi corupţie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO