Joe Biden neagă orice implicare a SUA şi a aliaţilor în revolta Wagner din Rusia: „Nu am avut nimic de-a face cu asta”
Preşedintele american Joe Biden a negat, luni, orice implicare a Statelor Unite sau a aliaţilor lor în revolta de sâmbăta trecută a grupului de mercenari Wagner împotriva puterii de la Moscova, transmite Reuters.
"Am arătat clar că nu am fost implicaţi, nu am avut nimic de-a face cu asta", a spus liderul de la Casa Albă în primele comentarii după evenimentele din Rusia.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declarase, luni, că serviciile de informaţii ale Rusiei investighează o eventuală implicare a spionajului occidental în revolta condusă de liderul Wagner, Evgheni Prigojin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Biden a dezvăluit că a cerut sâmbătă echipei sale de securitate naţională să îl informeze "din oră în oră" despre situaţie şi să se pregătească pentru o serie de scenarii, despre care nu a dat detalii, şi că la Washington încă se mai evaluează urmările incidentului. "Este prea devreme să ajungem la o concluzie definitivă despre ce urmează".
Biden: „Nu îi oferim lui Putin nicio scuză”
Preşedintele a mai afirmat că a discutat cu principalii aliaţi ai SUA prin videoconferinţă, pentru a se asigura că există o coordonare a reacţiilor. "Au fost de acord cu mine că trebuie să ne asigurăm că nu îi oferim lui Putin nicio scuză - nu îi oferim lui Putin nicio scuză - pentru a da vina pe Occident şi pentru a da vina pe NATO", a insistat el, conform Agerpres.
Biden a dialogat duminică şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a adăugat că urmează o nouă discuţie cu acesta luni sau marţi, pentru a garanta că sunt "pe aceeaşi lungime de undă".