Jeremy Corbyn consideră că el ar trebui să conducă un eventual Guvern interimar

Ultima actualizare: 09-10-2019 20:30
Jeremy Corbyn
Facebook.com

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a declarat miercuri că el trebuie să conducă Guvernul interimar, în cazul în care prim-ministrul Boris Johnson este nevoit să renunțe la funcție.

Liderul opoziției consideră că el este cel care ar trebui să intervină în acest caz, pentru a îndepărta Regatul Unit de un Brexit fără acord, relatează Agerpres.

Guvernul conservator condus de Johnson încă poartă discuţii cu Uniunea Europeană despre un eventual acord de retragere, dar premierul britanic a insistat că ţara sa trebuie să părăsească blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără un acord.

Este de aşteptat ca Jeremy Corbyn şi alţi lideri ai opoziţiei să prezinte o moţiune de cenzură contra guvernului Johnson în cursul acestei luni.

Aceştia s-au întâlnit de mai multe ori începând din august, dar nu au căzut de acord cine ar trebui să conducă guvernul interimar care să asigure o amânare a Brexitului, în aşteptarea alegerilor sau a unui al doilea referendum asupra Brexitului dacă premierul Boris Johnson va demisiona.

„Un guvern cu atribuţii reduse va fi unul condus pe baza faptului că guvernul a căzut şi liderul opoziţiei este (de obicei) invitat să formeze o administraţie”, a declarat.

Susţinut de alte formaţiuni de opoziţie şi de conservatorii pro-UE, Partidul Laburist a reuşit să treacă legislaţia menită să se evite un Brexit fără acord la 31 octombrie.

De partea sa, lidera Partidului Liberal Democrat, Jo Swinson, a sugerat că nu va putea susţine interimatul lui Corbyn la conducerea executivului de la Londra, poziţie total opusă celei a Partidului Naţional Scoţian.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO