Panică în Siria după lansarea ofensivei militare turce. Sute de oameni își părăsesc casele

Ultima actualizare: 09-10-2019 19:41

Aviația militară turcă atacă zone civile din Siria, provocând panică în rândul populației, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al Forţelor Democrate Siriene (SDF). Potrivit CNN, sute de oameni au fugit din zonele atacate.

UPDATE - Sute de civili au fugit din nordul Siriei în ultimele 30 de minute, din zonele aflate la granița cu Turcia, după lansarea ofensivei militare Izvorul Păcii de către președintele recep Erdogan, scrie CNN.

Imagini din timpul operațiunii "Izvorul Păcii" găsiți în galeria foto

 

 

Luptători și martori aflați în zonă au declarat, pentru CNN, că oamenii fug panicați după ce aviația militară turcă a lansat atacuri aeriene în orașul Ras Al-Ain.

Presa de stat din Siria şi un oficial kurd au anunțat, miercuri, că bombardamentele aeriene au lovit oraşul Ras al-Ain din nord-vestul ţării, la frontiera cu Turcia.

O sursă turcă din domeniul securităţii a declarat, pentru Reuters, că atacul va fi sprijinit şi de artilerie, informează Agerpres.

Președintele turc Recep Erdogan a anunțat, miercuri, că operațiunea "Izvorul Păcii" din nord-estul Siriei a început. Turcia a trimis miercuri trupe şi vehicule armate în oraşele Sanliurfa şi Kilis, aflate la graniţa cu Siria.

„Operațiunea Izvorul Păcii va neutraliza amenințările teroriste împotriva Turciei și va duce la întemeierea unei zone sigure, care să faciliteze întoarcerea refugiaților sirieni la casele lor. Vom proteja integritatea teritorială a Siriei și vom elibera comunitățile locale de teroriști”, a transmis Erdogan pe Twitter, după anunțul de lansare a ofensivei.”

Este a treia ofensivă turcă în Siria din 2016, reaminteşte AFP. Turcia ameninţa de câteva luni că va interveni din nou în conflictul sirian. Duminică, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a părut că aprobă operaţiunea, dar ulterior a dat asigurări că Washingtonul nu şi-a abandonat aliaţii kurzi, care au avut un rol important în înfrângerea Statului Islamic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO