Italia va interzice folosirea făinii de greieri în pizza și vrea ca aceste produse să fie separate pe rafturille magazinelor
Italia va interzice utilizarea făinii fabricate din greieri, lăcuste și larve de insecte în pizza și va cere comercianților ca aceste produse să fie delimitate clar pe rafturile magazinelor.
Îngrijorați că insectele ar putea fi asociate cu bucătăria italiană, trei miniștri ai guvernului de la Roma au convocat o conferință de presă la Roma pentru a anunța patru decrete care vizează o represiune a făinii obținută din greieri.
"Este fundamental ca această făină să nu fie confundată cu alimente produse în Italia", a declarat Francesco Lollobrigida, ministrul Agriculturii, potrivit The Times.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Plină de vitamine, proteine și minerale, făina obținută din greieri este considerată din ce în ce mai mult o modalitate ecologică de obținere a nutrienților, iar piața este prognozată să ajungă la 3,5 miliarde de dolari până în 2029.
Comisia Europeană a autorizat, în 2022, comercializarea greierilor de casă - Acheta domesticus - ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente pentru larva de Tenebrio molitor şi pentru Locusta migratoria.
Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.
În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.
În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentaţiei zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.