Italia, cea mai afectată țară din Europa de pandemie, ar putea organiza alegeri în toamnă

Ultima actualizare: 08-06-2020 13:22
Italia, cea mai afectată țară din Europa de pandemie, ar putea organiza alegeri în toamnă
Pro TV

Matteo Salvini, şeful partidului italian de extrema dreaptă Liga, doreşte organizarea de alegeri legislative anticipate la toamnă pentru a înlătura guvernul lui Giuseppe Conte.

Italienii sunt deja chemaţi să voteze în toamnă - data nu a fost încă stabilită - în alegeri regionale (în urma cărora vor fi desemnaţi preşedinţii mai multor regiuni) şi pentru a se pronunţa prin referendum cu privire la reducerea numărului de parlamentari.

"Le cerem alegătorilor să se pronunţe (şi) asupra unui guvern care să rămână la putere cinci ani şi care să aibă idei clare", a declarat Salvini într-un interviu publicat luni în cotidianul La Stampa.

Matteo Salvini acuză guvernul lui Giuseppe Conte că "nu are idei clare" şi că "se opune libertăţii întreprinzătorilor".

"Acest guvern ideologic, care se opune libertăţii întreprinzătorului şi a celei religioase, şcolilor şi spitalelor private trebuie să plece", a insistat liderul Liga, care a scăzut în sondaje de la începutul crizei coronavirusului.

"Am încercat să cooperăm cu acest guvern. L-am acoperit de propuneri, iar rezultatul a fost zero. Totul este blocat din toamna trecută din cauza litigiilor din cadrul majorităţii guvernamentale", a continuat Salvini.

Citeste și...
Parteneri