China, acuzată că sabotează producerea unui vaccin împotriva Covid-19. Reacția Beijingului

Ultima actualizare: 08-06-2020 13:12
vaccin
Shutterstock

Un senator american a declarat, într-un interviu la BBC, că există dovezi că autoritățile chineze "încearcă să saboteze sau să încetinească" producerea unui vaccin anti-Covid, reacția Beijingului neîntârziind să apară.

"Trebuie să obţinem acest vaccin. Din nefericire, avem dovezi că China comunistă încearcă să ne saboteze sau să ne încetinească. China nu vrea ca noi să-l obţinem primii, ei au decis să fie un adversar al americanilor şi, cred eu, al democraţiei în întreaga lume", a declarat senatorul american Rick Scott (republican).

Întrebat la BBC ce dovezi au SUA în acest sens, Scott a refuzat să dea detalii, dar a spus că aceste date au provenit de la comunitatea serviciilor secrete.

Reacția Chinei

 

China l-a provocat luni pe senatorul american Rick Scott să vină cu dovezi în sprijinul acuzaţiilor sale conform cărora Beijingul încearcă să încetinească sau să saboteze producerea unui vaccin împotriva COVID-19 de către ţările occidentale.

"De vreme de acest legiuitor a declarat că are dovezi potrivit cărora China încearcă să saboteze ţările occidentale în producerea unui vaccin, atunci îl rugăm să producă dovezi. Nu are de ce să se sfiască", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, Hua Chunying, la briefingul de presă zilnic, potrivit Agerpres.

Hua a declarat reporterilor că producerea unui vaccin împotriva COVID-19 nu este o competiţie bilaterală şi a adăugat că Beijingul speră că Washingtonul îşi va asuma la rândul său promisiunea făcută de China şi va oferi gratuit lumii un vaccin, dacă va reuşi să-l producă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO