Italia a scurtat carantina la cinci zile pentru vizitatorii din 30 de ţări, inclusiv din România

Dată publicare: 05-04-2021 21:54
Dată actualizare: 05-04-2021 21:57


Italia

Italia a scurtat carantina impusă pentru vizitatorii din 30 de ţări, inclusiv România, conform reglementărilor care intră în vigoare de marţi, scrie The Guardian.

 

În loc de două săptămâni de carantină forţată, călătorii din ţările de pe listă (Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Lichtenstein, Eleveţia, Andorra, Principatul Monaco), majoritatea din Uniunea Europeană, vor petrece doar cinci zile în izolare, potrivit AFP.

Cei care vin în Italia din aceste ţări trebuie totuşi să prezinte un test negativ cu 48 de ore înainte de sosire şi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din România, după cele cinci zile de carantină să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, transmite News.ro.

În ianuarie, Italia a interzis intrarea în ţară a celor care au stat sau care au trecut prin Marea Britanie, după ce noua tulpină depistată în Kent a înregistrat o răspândire mai mare.

Italienii au petrecut sărbătorile de Paşte în lockdown după ce întreaga ţară a fost în zona „roşie".

De marţi, unele regiuni vor rămâne în zona „portocalie", cu unele restricţii relaxate, dar barurile şi restaurantele rămân închise, doar comenzile la domiciliu fiind permise.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO