Italia a identificat un nou „pacient 0”, care ar fi fost infectat cu SARS-CoV-2 încă din noiembrie 2019
Italia a identificat un nou „pacient zero”, care a fost infectat cu SARS-CoV-2 în noiembrie 2019, fiind cea mai recentă dovadă că noul coronavirus circula deja în Europa înainte ca China să alerteze lumea cu privire la focarul de la Wuhan.
Unei femei de 25 de ani din Milano i s-a efectuat o biopsie a pielii, după ce a suferit o erupție cutanată în noiembrie, transmite Daily Mail.
Descoperirile publicate într-un jurnal medical britanic sugerează că virusul a ajuns deja în nordul Italiei până în toamna anului 2019, cu câteva săptămâni înainte de primul caz cunoscut anterior, un băiat de patru ani care a avut boala în decembrie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Femeia devine cel mai nou „pacient zero” din Italia, dar cercetătorii cred că boala a fost în țară înainte de noiembrie. Probele de sânge prelevate de la pacienții cu cancer din Milano și testate ulterior pentru Covid au sugerat că boala a fost prezentă încă din septembrie.
Italia nu a depistat primul caz până la sfârșitul lunii ianuarie 2020 și săptămâni mai târziu a devenit prima țară occidentală care a fost lovită de Covid-19.
Femeia a apelat la ajutorul medicilor din cauza unei erupții pe piele și a durerii în gât.
Experții în sănătate spun că o erupție a pielii este unul dintre simptomele mai puțin frecvente ale Covid-19, alături de diaree și dureri de cap.
Ea a efectuat o biopsie, iar cercetătorii au păstrat proba și au comparat-o cu cele ale pacienților cu Covid-19.
În iunie anul trecut, în urma unor analize, femeia a descoperit că are anticorpi, sugerând faptul că a fost infectată.
Separat, un studiu realizat de Institutul Național al Cancerului din Italia la sfârșitul anului trecut a sugerat că virusul ar fi putut chiar să se răspândească încă din septembrie 2019.
Cercetătorii au descoperit că zeci de voluntari implicați într-un proces din septembrie 2019 până în martie 2020 au dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19 până în februarie.
Alte studii au sugerat că virusul era deja prezent în Franța, Brazilia și Statele Unite înainte de sfârșitul anului 2019.