ISW: Kremlinul "încearcă să își alinieze războiul cu valorile religioase". Bigotismul împarte în două armata Rusiei
Într-un nou raport publicat de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), experții au relatat că Moscova încearcă să facă discursurile de război cât mai accesibile atât pentru creștini, cât și pentru musulmani.
În cel mai recent raport al Institutului pentru Studiul Războiului - din care am menționat părți în această dimineață - experții au declarat că oficialii ruși încearcă din ce în ce mai mult să facă retorica lor de război accesibilă atât creștinilor, cât și musulmanilor.
Analiza experților militari ai ISW urmează rapoartelor privind recentele episoade violente între soldații musulmani și nemusulmani din armata rusă, care s-au lăsat, nu de puține ori, cu vărsări de sânge.
Alegeri 2024
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
"Oficialii ruși încearcă din ce în ce mai mult să alinieze retoric războiul Rusiei din Ucraina la concepte religioase aparent accesibile atât creștinilor, cât și musulmanilor, probabil pentru a satisface grupurile religioase minoritare din cadrul forțelor armate ruse", se arată în raportul ISW.
ISW a declarat că afirmațiile oficialului rus Andrei Pavlov – făcute în fața Consiliului de Securitate al ONU - "invocând războiul pe motive religioase, dar nu în mod deschis creștine" - au fost probabil menite să "transceadă diviziunile religioase și să stabilească condițiile de informare pentru recrutarea continuă a minorităților etnice și religioase pentru a lupta în Ucraina".
Soldat musulman, bătut de ofițerul său rus
Pavlov afirmase că scopul războiului ar trebui să fie "desatanizarea completă" și că societatea ucraineană este definită de "fanatici" care caută să abandoneze valorile susținute de biserica ortodoxă rusă, de islam și de iudaism, notează Sky News.
Imagini publicate și devenite virale pe rețele sociale au arătat un ofițer rus care a bătut un soldat musulman pentru că a încercat să se roage la o anumită oră (video, la finalul articolului). În timp ce milbloggeri ruși (n.r. - blogger militar) au negat autenticitatea imaginii, cazurile anterioare de violență pe criterii religioase sau etnice indică faptul că astfel de probleme se vor intensifica de-a lungul timpului. Tensiunile rasiale și religioase pot contribui, de asemenea, la explicarea liniștii relative a lui Ramzan Kadîrov și a aparentei separări a lui Evgheni Prigojin (n.r. - fondatorul grupului de mercenari Wagner) de liderul cecen.
Russian soldiers beat up one of their own for being Muslim and according to them, “praying to Allah all day” #RussianArmy #RussianAggression #russiannazis pic.twitter.com/KUz2omZ1qk
— Kat ???? ???? (@marinathekat3) October 24, 2022
Sursa: understandingwar.org / Sky News
Etichete: razboi, kremlin, musulmani,
Dată publicare:
26-10-2022 14:30