Istoricii au descoperit cine a fost cu adevarat primul presedinte gay al SUA

Ultima actualizare: 17-10-2012 14:44
James Buchanan

Dupa ce saptamana trecuta revista Newsweek a publicat pe coperta poza presedintelui SUA Barack Obama, insotita de afirmatia "Primul presedinte gay", istoricii au descoperit ca primul lider homosexual de la Casa Alba a fost de fapt James Buchanan.

In timpul presedintiei lui Buchanan au circulat numeroase zvonuri privind orientarea sexuala acestuia. Cercetatorii si istoricii au efectuat mai multe studii si au descoperit ca cel de-al 15-lea presedinte din istoria SUA era gay si toata tara stia asta.

Nu exista niciun dubiu in privinta faptului ca James Buchanan a fost gay atat inainte, cat si in timpul celor patru ani petrecuti la Casa Alba’, a afirmat istoricul Jim Loewen pe site-ul History News Network.

Concluziile la care a ajuns Loewen se bazeaza pe descoperirea unei scrisori adresate de Buchanan doamnei Roosevelt, in care acesta ii marturiseste cat de singur se simte acum, dupa ce marea sa dragoste, senatorul de Alabama William Rufus King, s-a mutat la Paris.

Acum sunt singur, nu am niciun insotitor cu mine in casa. Am incercat sa cuceresc mai multi barbati, dar nu am avut deloc succes. Simt ca nu ii face bine unui barbat sa stea singur”, povestea James Buchanan in scrisoare.

Buchanan, care a ocupat functia de Presedinte al SUA intre anii 1857 si 1861, este singurul lider de la Washington care nu s-a casatorit niciodata.

Afirmatiile istoricului Jim Loewen au fost facute in contextul in care pe coperta revistei Newsweek a aparut poza actualului presedinte al SUA, Barack Obama, avand deasupra capului o aura in culorile curcubeului, simbol al homosexualilor si mai jos afirmatia “Primul presedinte gay”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO