Monstrul din Norvegia, suparat ca nu i se spune cati oameni a omorat. Ce le-a reprosat politistilor


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 16:08
Data publicarii: Miercuri 27 Iulie 2011 09:57
Categorie: Stiri externe

Capitala Norvegiei ramane in alerta. Din cauza unui pachet suspect, politia a evacuat miercuri, in mare graba, "Gara Centrala", din Oslo. Sute de oameni cu bagaje aproape ca s-au calcat in picioare, ca sa ajunga mai repede la adapost.

Din fericire, a fost doar o alarma falsa. Tensiunea ramane insa.

Oslo tresare la orice zgomot sau zvon privind un nou atac. Dimineata, sute de calatori au fost evacuati din Gara Centrala, iar politia cauta un barbat intre 25 si 30 de ani, care ar fi lasat o geanta intr-un autobuz, chiar in fata cladirii.

Pana la urma, coletul suspect s-a dovedit inofensiv. Pe de alta parte, expertii criminalisti au detonat toata cantitatea de nitrat de amoniu, descoperita la ferma in care Anders Breivik si-a pregatit crimele.

In schimb, Breivik are o singura neliniste: nu-i spune nimeni cate vieti a curmat. Cu un tupeu inimaginabil, le-a reprosat politistilor ca nu s-au miscat bine.

Mult mai surprinzatoare sunt insa marturiile care curg inca dupa iadul declansat de Breivik pe insula Utoya. O fata din scoala de vara a tinerilor laburisti i-a trimis mamei sale SMS dupa SMS, rugand-o sa cheme autoritatile.

Julie: Mami, suna la politie, zi-le sa se grabeasca. Pe insula este un nebun care impusca pe toata lumea! Oamenii mor aici pe capete!

Mama: Politistii stiu, ne-au sunat pe noi. Da-ne un semn din 5 in 5 minute, da?

Au urmat momente de cosmar, in care parintii Juliei credeau ca mor de inima.

Julie: Inca trage in noi! Inca traiesc.

Mama: Doamne, ajuta!

Din fericire, Julie s-a numarat printre supravietuitori si acum este din nou alaturi de ai ei. Va trece insa multa vreme pana cand ca reusi sa epaseasca aceasta trauma. Nici pentru oamenii incredibil de curajosi, care vinerea trecuta si-au pus viata la bataie, ca sa-i salveze cu barcile pe copiii vanati de asasin, nu e mai usor.

Un preot militar, care a alinat durerea a sute, poate mii de oameni in 20 de ani de cariera, si-a pierdut unicul fiu. Baiatul l-a sunat imediat dupa inceperea atacurilor, dar la un moment dat a amutit. Echipele de interventie l-au gasit in viata, dar fara cunostinta, iar putin mai tarziu, si-a dat ultima suflare in bratele parintilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO