Irakian suspectat ca planuieste un atac terorist, dat in cautare generala in Suedia. Nivelul de alerta terorista ridicat la 4

Dată publicare: 19-11-2015 14:22
Dată actualizare: 22-11-2015 06:59


irakian, suedia

Autoritatile sudeze sunt angrenate intr-o "cautare intensa" a unui barbat suspectat ca planuieste un atac terorist, dar serviciile de securitate nu au confirmat informatiile din media conform carora acesta ar avea legaturi cu gruparea Statul Islamic.

"Cunoastem informatiile din media despre o persoana care este cautata in Suedia, dar intrucat investigatia este una clasificata nu pot comenta", a declarat pentru DPA Mark Vadasz, din cadrul Sapo, relateaza Agerpres.

Un mandat de arestare a fost emis miercuri pe numele barbatului, care este inca in libertate. Ziarele suedeze Expressen si Aftonbladet au publicat joi o fotografie a suspectului, precizand ca aceasta a fost distribuita agentilor de politie in patrulare.

Potrivit informatiilor, suspectul este un cetatean irakian in varsta de circa 25 de ani. El a calatorit spre Suedia prin Germania dupa ce a parasit Irakul, noteaza ziarele. Informatiile difuzate nu au fost comentate de reprezentantul Sapo.

Mats Lofving, din cadrul politiei nationale, a declarat pentru televiziunea suedeza ca publicarea fotografiilor ar putea duce la primirea de informatii din partea publicului, dar a precizat ca barbatul trebuie considerat doar suspect.

Intre timp, politia din Norvegia vecina a fost si ea notificata pentru a-l cauta pe suspect, relateaza agentia de stiri NTB.

Serviciile de securitate suedeze au ridicat miercuri nivelul alertei teroriste la al doilea cel mai ridicat grad, dintre cele cinci existente in Suedia.

Anuntand decizia, seful Sapo, Anders Thornberg, a declarat ca agentia a actionat in baza unor "informatii concrete", dar a precizat ca ridicarea nivelului de alerta terorista nu este legata de evenimentele din Franta si Belgia.

Armata suedeza a anuntat joi ca va urma decizia Sapo de a ridica nivelul de alerta terorista, dar nu a precizat ce masuri presupune acest lucru, noteaza DPA.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO