Apartamentul pe care l-am putea cumpara in 360 de ani. Cat costa cele patru camere din Romania

Ultima actualizare: 31-10-2012 22:18
Apartament de lux

Este cel mai scump apartament din Romania. Are o suprafata de 240 de metri patrati si este construit intr-o zona exclusivista din Capitala. Un roman obisnuit l-ar putea cumpara in cinci vieti.

Peste 90% din locuintele de lux aflate la vanzare se regasesc in Bucuresti sau localitatile din jur, potrivit datelor imobiliare.ro, citate de Mediafax.

Intr-un top al oraselor cu cele mai scumpe proprietati rezidentiale, Bucurestiul este secundat de Brasov. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Constanta, Cluj si Timisoara.

Cum a ajuns aceasta masina intr-un microbuz. VIDEO

"Dupa trei ani de criza imobiliara, oferta rezidentiala de pe portal cuprinde 105 apartamente al caror pret exprimat in euro depaseste sau este egal cu 500.000 de euro. La acestea, se adauga 820 de case si vile pentru care proprietarii cer cel putin jumatate de milion de euro. Pretul pe metru patrat pentru acest segment de proprietati poate atinge chiar si 8.000 de euro, in conditiile in care Indicele imobiliare.ro pentru luna mai a inregistrat valoarea de 1.189 pentru apartamentele scoase la vanzare in Bucuresti", se arata intr-un comunicat al imobiliare.ro.

Cel mai scump apartament aflat la vanzare se afla la etajul sase (ultimul) intr-un imobil din zona Herastrau finalizat in 2008. Fiecare camera are baie proprie, apartamentul fiind dotat si cu sauna si sala de fitness. In pret sunt incluse si doua locuri de parcare la subsolul imobilului. Locul doi este ocupat de un alt apartament cu patru camere situat in cartierul Primaverii care este scos la vanzare pentru un pret de 1,5 milioane euro. Locuinta este noua, imobilul fiind finalizat in acest an, se afla la etajul 1 si are o suprafata utila de 230 mp. Pe langa cele patru camere, dispune de o bucatarie, trei bai si doua terase.

32 de credite "Prima Casa" pe 30 de ani

Un roman care nu este milionar in euro si ar vrea sa cumpere acest apartament, ar putea face rost de acesti bani, ipotetic vorbind, prin 32 de credite "Prima Casa". Asta inseamna ca va plati 360 de ani.

Avand in vedere ca speranta medie de viata este de 75 de ani, in Romania, omul nostru ar avea nevoie de 5 vieti casa achite imprumutul si sa se bucure de luxul celui mai scumpa apartament din Romania.

Topul caselor scumpe

Urmatoarele doua locuri revin unui apartament nou cu patru camere (2006) din zona Kiseleff - Charles de Gaule, scos la vanzare pentru un milion de euro, respectiv unui apartament cu trei camere din complexul rezidential In City, zona Vitan Mall, pentru care proprietarul cere 950.000 de euro.

Pe locul cinci in topul celor mai scumpe apartamente scoase la vanzare in acest an se afla un penthouse din zona Domenii, cu o suprafata utila de 350 mp, cu un pret de 900.000 de euro. In Brasov, unul dintre cele mai scumpe apartamente are un pret afisat la vanzare de 750.000 de euro. Locuinta este situata intr-o cladire istorica din centrul orasului, cu vedere la Turnul Sfatului si Biserica Neagra.

Apartamente scumpe exista si la Constanta. Cu 399.000 de euro poate fi cumparat un apartament de 300 mp cu sase camere situat la etajul trei intr-un imobil cu sase nivele construit in 2008 in zona Faleza Nord.

In Cluj-Napoca, cu 380.000 de euro poate fi achizitionat un apartament cu o suprafata utila de 240 mp, compus din sase camere, doua bucatarii, trei bai si o terasa. Apartamentul se afla intr-o cladire istorica din centrul orasului, iar in pretul de vanzare este inclus un garaj si doua locuri de parcare. Ceva mai ieftin este un apartament cu o suprafata comparabila, 260 mp, din centrul Timisoarei, foarte aproape de piata Unirii, pentru care proprietarul cere 350.000 de euro. Lansat in ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 21.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO