Iohannis participă marţi la o reuniune la Haga, alături de premierii Letoniei, Belgiei, Poloniei şi de șeful NATO

Ultima actualizare: 14-06-2022 07:26
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi la Haga de la 20.30, ora României, la o reuniune în format restrâns, alături de premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei şi Portugaliei, precum şi de secretarul general NATO.

Întâlnirea are loc la invitaţia prim-ministrului Olandei Mark Rutte şi a prim-ministrului Danemarcei Mette Frederiksen, informează Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, reuniunea vizează coordonarea poziţiilor şi a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva Summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

Pe agenda discuţiilor figurează evaluarea situaţiei de securitate din Ucraina, ca urmare a războiului de agresiune declanşat de Rusia, continuarea asistenţei pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianţei, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO şi perspectivele aderării la Alianţă a Suediei şi a Finlandei, conchide sursa menţionată, potrivit News.ro.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO