Interzis cu telefoane descarcate in avioanele care zboara spre SUA. Care este primul aeroport unde se aplica masura

Ultima actualizare: 10-07-2014 07:21
telefon cu bateria descarcata in buzunarul blugilor

Daca vechile reguli de securitate aeriana vi se pareau absurde, inseamna ca nu le-ati vazut inca pe cele noi. Oficialii americani vor sa interzica accesul in avion cu telefoane sau tablete complet descarcate.

Nu este un zvon, ci sunt chiar noile reguli pe care Administratia pentru Siguranta Transporturilor din SUA (TSA) vrea sa le introduca pe mai mult aeroporturi din afara tarii pentru zborurile catre America. Masurile au fost luate de Secretarul pentru Siguranta Interna Jeh Johnson in urma evaluarii “evolutiilor mediului global de amenintari” si constau in interdictia de a urca la bordul aeronavelor cu destinatia SUA cu aparate electronice care nu pornesc, potrivit declaratiilor inaltului oficial.

In timpul controlului de securitate al bagajelor, agentii pot sa le ceara pasagerilor sa isi porneasca aparatele electronice, inclusiv telefoanele. Aparatele descarcate nu vor fi permise la bordul aeronavelor iar pasagerii care detin astfel de aparate in bagaje ar putea fi supusi unor controale suplimentare”, se arata in comunicatul TSA.

Potrivit QZ, motivul ar putea fi acela ca oficialii americani se tem ca teroristii ar putea ascunde materiale explozibile sau arme in carcasele smartphone-urilor si tabletelor. Pe de alta parte, dat fiind cat de rapid se descarca bateria acestor dispozitive, multi pasageri risca sa se trezeasca intr-o situatie neplacuta. De curand, Samsung a lansat si un clip in care ironizeaza pasagerii care se bat pe incarcatoarele din aeroporturi:

Nu se stie inca precis care sunt aeroporturile vizate de aceasta masura, dar Heathrow a anuntat-o deja pe pagina sa de Facebook. Oficialii americani au spus doar ca le-au transmis “cele mai recente si mai relevante informatii aliatilor SUA” iar acum se consulta si cu reprezentantii companiilor din industria aviatiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO