Interviu cu liderul UKIP, partidul nationalist si eurosceptic britanic: Nu vreau sa am vecini romani

17-05-2014 12:20


Nigel Farage

Nigel Farage a socat ascultatorii unui post de radio din Londra atunci cand a dezvaluit ca nu vrea sa aiba vecini romani, intr-un interviu acordat LBC, relateaza International Business Times UK.

Farage a declarat ca isi mentine un comentariu anterior potrivit caruia ar fi "ingrijorat" daca alaturi de el s-ar muta niste romani. Liderul UKIP a invocat statisticile privind infractiunile comise de romani.

"Am fost intrebat daca as fi ingrijorat in cazul in care un grup de romani s-ar muta langa mine. Daca traiesti in Londra cred ca ai fi" ingrijorat, a declarat el. Farage a negat insa ca alimenteaza extremismul impotriva imigrantilor, insistand: "Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politica ce a deschis usa permitand sa se intample astfel de lucruri".

Cand jurnalistul James O'Brien l-a intrebat care ar fi diferenta intre romanii care s-ar muta langa el si germani, referindu-se la faptul ca sotia lui Nigel Farage este cetatean german, acesta a raspuns: "Stiti diferenta".

El a fost rugat sa comenteze si declaratiile sale anterioare cu privire la faptul ca nu ii place sa auda vorbindu-se doar in limbi straine in trenurile din Londra, avand in vedere ca propria lui sotie vorbeste in germana la telefon."Nu cred ca vorbeste in tren. Aceasta este ideea", a raspuns Farage.

Directorul de comunicare al Ukip, Patrick O'Flynn, fost editorialist al Daily Express, a intrerupt interviul atunci cand subiectul s-a indreptat catre fondurile cerute de la Bruxelles ca europarlamentar. Farage a ignorat interventia acestuia si, potrivit angajatilor LBC, O'Flynn a fost nevoit sa il scoata afara din studio.

Farage a primit milioane de lire sterline din banii contribuabililor de cand a devenit europarlamentar, in 1999. Recent, el este chestionat in legatura cu ce s-a intamplat cu zeci de mii de lire sterline destinate administrarii unui birou al partidului.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO