Politiciană kurdă ucisă în Siria. SUA: „Aceste informații sunt extrem de tulburătoare”

13-10-2019 19:19

politiciana

Statele Unite examinează informaţiile privind uciderea lui Hevrin Khalaf, o politiciană kurdă şi capturarea unor combatanţi kurzi în nord-estul Siriei.

SUA le consideră "extrem de tulburătoare", a declarat duminică un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

„Considerăm că aceste informaţii sunt extrem de tulburătoare, reflectând destabilizarea generală a nord-estului Siriei de când au început marţi ostilităţile", a explicat purtătorul de cuvânt într-un email.

Sâmbătă, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie care raportează despre război, a anunţat că grupuri sprijinite de Turcia au ucis nouă civili, inclusiv Hervin Khalaf, secretar general al Partidului Viitorul Siriei, transmite Agerpres.

Khalaf se întorcea de la o întâlnire la Hasaka în momentul atacului în care şoferul său şi un asistent au fost de asemenea executaţi, a declarat Hussein Omar, coordonator în Europa al Partidului Viitorul Siriei. Khalaf a fost trasă din mașină și executată. Responsabili ai partidului, inclusiv Khalaf, au avut contacte cu oficiali americani de la înfiinţarea sa în 2018, a adăugat el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

Tags: crima, kurzi, siria, sua,


VIDEO PROTVPLUS.RO