Infern pe calea ferata in vestul Italiei!

Ultima actualizare: 22-10-2012 17:41

UPDATE: Un vagon cisterna plin de combustibil a explodat si a devastat totul pe sute de metri jur imprejur. Cel putin 16 oameni, inclusiv 2 copii, au murit, iar in acest moment 14 raniti sunt in stare grava.

Tragedia s-a petrecut in Viareggio, un orasel situat langa Florenta. Chiar inainte de miezul noptii, unul dintre cele 14 vagoane-cisterna ale unui convoi incarcat cu gaz petrol lichefiat a deraiat chiar in gara, situata nu la margine de oras, cum se intampla de obicei, ci chiar inima lui.

Gazul s-a raspandit in zona inainte sa explodeze, iar socul produs de deflagratie a fost atat de puternic, incat a facut praf doua cladiri din apropiere, ingropandu-i pe locatari intr-un morman de ruine fumegande.

In afara celor doua cladiri facute zob, cel putin alte 4 imobile au fost serios avariate. De fapt, suflul exploziei a facut pagube pe o raza de 300 de metri.

Autoritile locale au decretat stare de urgenta si au evacuat preventiv 1000 de locatari ai imobilelor din zona afectata.

Misiunea celor 300 de pompieri din intreaga regiune a Toscanei este extrem de riscanta pentru ca gazul petrol lichefiat este foarte fluid. Una dintre sarcinile unitatii specializate in accidente chimice este de a evita ca restul vagoanelor sa explodeze la randul lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO