Înconjurat de zeci de copii, Trump nu s-a putut abține de la declarații politice. Cu ce s-a lăudat

Dată publicare: 03-04-2018 07:43
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Donald Trump nu se abţine de la declaraţii politice nici la evenimente destinate copiilor. 

La tradiţionalul rostogolit al ouălor din grădina Casei Albe, preşedintele american s-a lăudat cu economia care bubuie şi investiţiile în armată. A continuat să facă declaraţii politice şi când era înconjurat de cei mici.

În schimb, cuplul prezidenţial a făcut mai multe gesturi afectuoase în public decât oricând în ultimele luni.

Donald şi Melania Trump şi-au făcut apariţia în balconul Casei Albe împreună cu iepuraşul de Paşte. Apoi preşedintele s-a lansat într-unul dintre obişnuitele sale discursuri pline de laude pentru propria politică. Şi asta cu toate că mare parte dintre cei 30.000 de ascultători de pe peluza Casei Albe erau copii.

"Ţara noastră e într-o stare excelentă. N-am avut niciodată o economie ca aceea pe care o avem acum. Şi o vom face şi mai mare şi mai bună şi mai puternică. Armata noastră va fi curând la un nivel cum nu s-a mai văzut. Imaginaţi-vă 700 de miliarde de dolari, fiindcă atât va primi armata anul acesta", a transmis Donald Trump.

După discurs, cuplul prezidenţial a coborât în mijlocul mulţimii. Cei doi s-au ţinut de mână, ba chiar Trump şi-a sărutat soţia pe obraz, după luni întregi de aparentă răceală, pe fondul dezvăluirilor privind aventurile extraconjugale ale preşedintelui, inclusiv cu o vedetă din filme pentru adulţi.

Preşedintele, prima doamnă şi fiul lor, Baron, au fluierat cu rândul startul curselor de rostogolit ouă, la care au luat parte inclusiv nepoţii lui Trump. Apoi s-au aşezat la mese, chipurile să le citească poveşti copiilor. Dar nici înconjurat de copii, Donald Trump nu s-a abţinut de la politică. Provocarea i-a lansat-o un jurnalist. Acesta l-a întrebat ce se întâmplă cu copiii imigranţilor, lăsaţi fără protecţie anul trecut şi a căror soartă depinde acum de Congresul care nu ajunge la un acord.

"Democraţii i-au dezamăgit. E păcat şi acum oamenii profită de politica noastră şi e păcat. N-ar fi trebuit să se întâmple niciodată", a spus Trump.

Politizată sau nu de gazde, tradiţia rostogolitului ouălor la Casa Albă datează din 1878.


VIDEO PROTVPLUS.RO