Incident straniu la bordul unui avion American Airlines. Ce a urmat dupa ce mai multi pasageri au simtit miros de ars

Ultima actualizare: 31-01-2016 07:02
avion

Pilotii cursei American Airlines, care pleca de la Londra cu directia Los Angeles, au fost nevoiti ieri sa se intoarca din drum dupa ce mai multi pasageri au simtit miros de ars, li s-a facut rau, iar o stewardesa a lesinat.

 

Zborul de cosmar AA109 se afla deasupra Islandei cand mai multor pasageri si membri ai echipajului li s-a facut rau. Oamenii au simtit miros de fum, dar nu au putut identifica sursa.

Barbara Persons, chirurg plastician, se afla printre pasageri. Femeia a fost chemata in partea din fata a aeronavei pentru a avea grija de cineva caruia i se facuse rau. Acolo a gasit o stewardesa care lesinase de doua ori, prima data chiar in fata calatorilor. Medicul a avut grija de ea, i-a pus o masca de oxygen, apoi si-a intors atentia catre alti cinci membri ai echipajului si 3 pasageri care acuzau stari de greata.

Femeia a vorbit cu pilotul si l-a sfatuit sa aterizeze de urgenta. “A luat decizia corecta. Daca era vreo substanta suspecta in bagajele oamenilor sau vreo scurgere de monoxid de carbon si noi ne-am fi continuat drumul, am fi putut muri cu totii.” a declarat medicul, potrivit Daily Mail. Barbara a fost uimita de atitudinea insotitorilor de zbor care si-au cerut scuze pentru ca nu isi pot duce indatoririle la bun sfarsit.

Odata intors la Heathrow (aeroportul londonez de unde please) avionul a fost inconjurat de salvari si echipaje de urgenta, iar bagajele oamenilor au fost verificate. Pasagerilor nu li s-a permis sa coboare, nici medicilor sa urce in aeronava pana ce echipele de interventii nu s-au asigurat ca nu exista substante periculoase in aerul din interiorul avionului.

Expertii spun ca exista mai multe cause posibile pentru acest incident: o problema cu ventilatia in spatiul unde se incalzeste mancarea, o defectiune a instalatiei de aer conditionat sau o substanta chimica aflata in bagajul unui pasager.

Deasemenea, un cuptor supraincalzit sau curatat cu substante necorespunzatoare poate scoate fum. Un pericol il reprezinta si bateriile laptopurilor.

Exista si posibilitatea unei crize de isterie. Expertii spun ca oamenii se ingrijoreaza mai mult pentru sanatatea lor atunci cand ii vad pe altii fiindu-le rau. Este posibil ca lesinul stewardesei in vazul tuturor sa fi creat o reactie in lant.

Un purtator de cuvant al American Airlines a declarat: “echipa noastra de mentenanta a facut o inspectie amanuntita a aeronavei, inclusiv un zbor de test, si nu a gasit nicio problema cu Boeingul 777-300. Pentru o mai mare precautie, toate filtrele de aer ale avionului au fost inlocuite.”
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO