Peste 100 de decese din cauza gripei porcine in Rusia. Ce au declarat autoritatile despre virusul A/H1N1

28-01-2016 17:42


gripa porcina

Cel putin 107 persoane, intre care 8 copii si 4 femei insarcinate, au murit in ultimele saptamani in Rusia din cauza epidemiei de gripa porcina care se inregistreaza in peste 50 de regiuni ale acestei tari, transmite EFE joi.

Potrivit informatiilor furnizate de ministrul sanatatii de la Moscova, Veronika Skvortsova, pacientii care au decedat din cauza virusului A/H1N1 nu fusesera vaccinati contra acestei boli si ''au apelat, in general, tarziu la doctor''.

''Desigur, fiecare viata de om este nepretuita, dar situatia nu trebuie sa fie exagerata. In 2009, cand am avut o epidemie de gripa porcina, au murit 687'' de oameni in Rusia, a tinut sa sublinieze demnitarul.

Totodata, ministrul a estimat ca frecventa imbolnavirilor cu A/H1N1 va atinge punctul maxim in cursul actualei si viitoarei saptamani, pentru ca apoi sa scada, iar epidemia sa ia sfarsit spre finalul lunii februarie.

Virusul A/H1N1 nu a suferit mutatii fata de anul 2009, asa incat autoritatile dispun de toate resursele necesare pentru a face fata epidemiei, a asigurat Veronika Skvortsova.

In prezent, 'este vorba despre o gripa care duce rapid la pneumonie si poate sa produca si alte afectiuni infectioase'', a avertizat in presa locala Alexei Yakovlev, medicul-sef al Spitalului Clinic Botkin din Sankt Petersburg.

Peste 800 de scoli si licee din Rusia au fost inchise in aceste zile si se afla in carantina din cauza gripei porcine

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO